Juokiasi iš G. Landsbergio, I. Šimonytės ir G. Nausėdos santykių: panašėja į Suodaičių skyrybas | kl.lt

JUOKIASI IŠ G. LANDSBERGIO, I. ŠIMONYTĖS IR G. NAUSĖDOS SANTYKIŲ: PANAŠĖJA Į SUODAIČIŲ SKYRYBAS

  • 34

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį lankėsi pas prezidentą Gitaną Nausėdą. Jau kurį laiką tvyrant įtampai tarp prezidento ir Vyriausybės, tai retas atvejis, kai toks susitikimas atsiranda prezidento darbotvarkėje. G. Landsbergis tikina, kad tokie susitikimai iš tiesų vyksta „praktiškai kas mėnesį“, tik jie būna neskelbiami. Užtat premjerės sutikimai su prezidentu neskelbiami, nes vėl nebevyksta. Kas tai per santykiai ir ko iš jų galima tikėtis artėjant kitiems rinkimams? Plačiau – LNK reportaže.

Tokius kadrus, kuomet Gabrielius Landsbergis eina pas Gitaną Nausėdą galima pamatyti retai. Kameros tai užfiksavo, nes apie vizitą paskelbė prezidentūra. Paskutinį kartą įrašas apie susitikimą su valdančiųjų lyderiu prezidento darbotvarkėje buvo prieš metus ir aštuonis mėnesius: 2022-ųjų sausį dar plito Omikron atmaina, Rusija dar nebuvo užpuolusi visos Ukrainos.

Tokia darbotvarkė sukėlė žiniasklaidos susidomėjimą, prie durų buvo išrikiuoti mikrofonai. Bet G. Landsbergis įėjo ne pro tas duris, pro kurias paprastai eina ministrai, o įvažiavo į kiemą pro vartus, pro kuriuos paprastai įvažiuoja premjerai. Pro ten ir išvažiavo, palikdamas mikrofonus prie durų. Kiek vėliau Vyriausybėje paaiškėja – nieko ypatingo valstybėje neįvyko.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Darbinis susitikimas, einamieji klausimai, nieko specifiško. Susitikimai vyksta „praktiškai kas mėnesį“, tik neskelbdavom apie juos. Nežinau kodėl dabar nusprendė paskelbti“, – Vyriausybės rūmuose kalbėjo G. Landsbergis.

Bet viešumoje atrodo, kad tarp Vyriausybės ir Prezidentūros tvyro įtampa. Apie tai buvo kalbama ir prieš NATO viršūnių susitikimą.

„Akis į akį prezidentas nėra išreiškęs pageidavimo. Turbūt nėra aktualių klausimų. Taip turbūt vertinčiau“, – šių metų birželio 15 d. kalbėjo G. Landsbergis.

O premjerė Ingrida Šimonytė ir prezidentas akis į akį susitiko birželį, kai premjerei reikėjo pristatyti Gintauto Jakšto kandidatūrą į švietimo ministrus. Nekalbadienių būdavo ir ankstesniems premjerams su ankstesniais prezidentais, bet I. Šimonytė su G. Nausėda iki tol tiesiogiai dviese nesusitiko net devynis mėnesius.

„Aš nežinau kodėl jūs tam skiriate tiek daug dėmesio, bet man atrodo, kad dėl to ar tie susitikimai vyko ar nevyko, tie darbai, kuriuos mes turim daryt su prezidentu jie nesustojo niekaip“, – teigė I. Šimonytė.

Ankstesnių premjerų ir prezidentų pasimatymai paprastai vykdavo pirmadienio rytais.

Pagaliau, bet kuri drama, bet kuri muilo opera, serialas žmonėms labiau patinka, nei kokia reali dokumentika.

„Mes susitinkame valstybės gynimo taryboje ne taip retai“, – sakė I. Šimonytė.

Tad išeina, vienas su prezidentu akis į akį praktiškai nesusitikinėja ir to neslepia, o kitas susitikinėja „praktiškai kas mėnesį“, bet slapta. Apžvalgininkai jau kurį laiką analizuoja kokio pobūdžio tai santykiai.

„Ta jų santykių drama ėmė panašėti į garsiąsias Siegel ir Suodaičio skyrybas“, – juokėsi „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Tadas Ignatavičius.

Tik šiuo atveju konfliktas ir drama mobilizuoja ne sekėjus, o rinkėjus. Anot T. Ignatavičiaus, tai naudinga abiem pusėms.

„Pagaliau, bet kuri drama, bet kuri muilo opera, serialas žmonėms labiau patinka, nei kokia reali dokumentika. Tada žmonės perjungia kanalą“, – teigė T. Ignatavičius.

Anot apžvalgininko, artėjant tiek Seimo, tiek prezidento rinkimams santykių šaltukas turėtų laikytis. 

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Melas

Prieš rinkimus bus suformuota tokia nuomonė kad libervatoriai ir prezidentas -priešai. Kadangi libervatoriai neturi jokių šansų laimėti rinkimus, yra sutarta neviešai remti Nausėdą, kuris matomai atsilygins kitomis politinėmis formomis.

Anonimas

Man atrodo šitos trijulės po rinkimu neliks

Isvada

Nei vieni is 3 neturi likti Lietuvos politikoje. Toks “darbas” ne Lietuvos zmoniu naudai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS