K. Krivickas teisme ginčija P. Gražulio išrinkimą partijos pirmininku | kl.lt

K. KRIVICKAS TEISME GINČIJA P. GRAŽULIO IŠRINKIMĄ PARTIJOS PIRMININKU

Buvęs „Tautos ir teisingumo sąjungos“ (centristų tautininkų) vicepirmininkas Kristupas Krivickas teismui ginčija buvusio bendražygio, parlamentaro Petro Gražulio išrinkimą šios partijos pirmininku.

„Toks skundas yra, bet jis dar nėra priimtas nagrinėti“, – BNS penktadienį sakė Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovas Audris Kutrevičius.

Jo teigimu, teismas sprendimą, ar nagrinėti skundą, priims artimiausiomis dienomis – greičiausiai kitą savaitę.

Buvęs P. Gražulio kolega prašo teismo pripažinti, kad parlamentaras partijos pirmininku tapo neteisėtai ir panaikinti jo įgaliojimus.

„Pateikiau teismui įrodymus, kad 2021 metų birželio 5 dieną Vilniuje vykusiame suvažiavime P. Gražulis „Tautos ir teisingumo sąjungos“ (centristų, tautininkų) pirmininku buvo paskelbtas pažeidžiant įstatus, kurie numato, kad pirmininkas renkamas slaptu balsavimu“, – pranešime teigė K. Krivickas.

Jis tvirtina, kad slapto balsavimo nebuvo, o P. Gražulis partijos pirmininku patvirtintas bendru sutarimu.

„Tai grubus įstatų pažeidimas, o Teisingumo ministerija, kuri privalėjo patikrinti ir įsitikinti ar pirmininko rinkimai vyko laikantis įstatų ir yra teisėti, Registrų centrui pateikė išvadą, kad P. Gražulį registruoti pirmininku galima, todėl jis ir buvo įregistruotas kaip pirmininkas“, – sakė K. Krivickas.

„Pats Krivickas mane pasiūlė“

P. Gražulis BNS teigė, kad vadovauti partijai jo kandidatūrą ir pasiūlė pats K. Krivickas.

„Pirmiausia, pats K. Krivickas mane ir pasiūlė partijos pirmininku ir jis kažkodėl metus tylėjo ir neskundė“, – teigė parlamentaras.

Pirmiausia, pats K. Krivickas mane ir pasiūlė partijos pirmininku ir jis kažkodėl metus tylėjo ir neskundė.

Jis įsitikinęs, kad partijos pirmininku buvęs išrinktas teisėtai.

„Man atrodo, kad viskas pagal partijos įstatus. Keitėm pavadinimą, jis pasiūlė pavadinimą. Ir buvau aš išrinktas pirmininku“, – tvirtino P. Gražulis.

Jo teigimu, pernai birželį partijos suvažiavime Vingio parke dalyvavo apie 100 delegatų, o pirmininku jis patvirtintas bendru sutarimu.

„Ten prieštaravimų nebuvo, visi slaptai. Aš išėjau ir sakiau – kai išrinksit, tai grįšiu. Aš nuėjau į šoną ir pasakė, kad esu išrinktas bendru sutarimu“, – prisiminė P. Gražulis.

K. Krivickas kovo pabaigoje paskelbė pasitraukiantis P. Gražulio komandos Seime dėl parlamentaro ketinimų suartėti su esą į aktyvią politiką grįšiančiu nušalintu prezidentu Rolandu Paksu.

Buvęs šalies vadovas teigė kol kas planų grįžti į aktyvią politiką neturintis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ALGIRDAS.

Pats Krivickas kažkada viešai , per televiziją , prisiekė gerbti ir mylėti E.Masiulį net ir tada , jeigu jis bus pripažintas kaltu , OI TAI MAZGOTĖ .

Maniau , kad Krivickas atėjo į protą

Ir metė tą įdėją tapti politiku.... Gyvena gi žmonės ir be lovio...

Kad \\\\\.../////

krei'Wickas toks svoločius tai juodžiausiam sapne nesusapnuosi.___Dink iš ekranų brude.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS