Kandidatė į Europos Parlamentą buvo įrašyta į rinkimų stebėtojų sąrašus | kl.lt

KANDIDATĖ Į EUROPOS PARLAMENTĄ BUVO ĮRAŠYTA Į RINKIMŲ STEBĖTOJŲ SĄRAŠUS

  • 14

Į Europos Parlamento (EP) rinkimus kandidatuojanti konservatorių atstovė Rasa Juknevičienė buvo įrašyta į rinkimų stebėtojų sąrašus Panevėžio mieste, bet sekmadienį išbraukta. Tiek politikė, tiek ir Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sako, kad įvyko klaida.

R. Juknevičienė BNS patikino, kad apie incidentą sužinojo iš žiniasklaidos. Politikės duomenimis, partijos sekretoriatas nusiuntė senus kovo mėnesio savivaldos rinkimų stebėtojų sąrašo duomenis, todėl ir kilo nesusipratimas.

„Kaip išsiaiškinau, galėjo būti „copy-paste“ padaryta (...) Savivaldybių rinkimuose Panevėžyje buvo atvykę stebėti mūsų bičiuliai iš Norvegijos. Kadangi juos vedžiojau po apylinkes papasakodama, išversdama (...), tai turbūt dėl to taip atsitiko, kad mūsų sekretoriatas nusiuntė visus stebėtojų sąrašus pakartotinai kitiems rinkimams ir viskas. Aš taip galvoju“, – BNS sakė R. Juknevičienė.

„Kaime esu savo (...) Kažkoks absurdas išėjo. Net nežinojau tokių dalykų, net pažymėjimo jokio neturiu“, – paaiškino R. Juknevičienė, paklausta, ar sekmadienį dalyvavo kokioje nors faktinėje rinkimų stebėjimo veikloje. 

Panevėžio miesto savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Zina Stripeikienė teigė, kad „techninė“ klaida pašalinta.

„Mes anuliavome jos (R. Juknevičienės – BNS) stebėtojo pažymėjimą. (...) Mes nebuvome jai net pažymėjimo išdavę. Čia techninė klaidelė“, – BNS sakė Z. Stripeikienė.

Kiek anksčiau sekmadienį VRK patvirtino BNS, kad nei pagal Lietuvos, nei pagal EP teisės aktus kandidatas negali tuo pat metu būti ir rinkimų stebėtojas.

Europos Parlamento rinkimai sekmadienį vyksta 21-oje valstybėje. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 atstovų.

Sekmadienį Lietuvoje taip pat vyksta šalies prezidento rinkimų antrasis turas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

klaidele

per tas " mazas technines klaideles" ir EP pateko, juk reik dar pinigeliu raselei senatvei. Negaila, svarbu, kad kazkuriam laikui dings is Lietuvos

Rasele

pirk pampersų atsargas. Nes mano vaikų vaikai tavęs ir tavo niekšingos partijos nekęs visą gyvenimą.Pasilaidok ava

Rinkėjas

Jau šlykštu žiūrėti šios intrigantės snukį, tai konservatorinis Gebelsas Dėdulės partijoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS