Kandidatė į ministres A. Armonaitė: prioritetus ekonomikos srityje diktuoja realybė | kl.lt

KANDIDATĖ Į MINISTRES A. ARMONAITĖ: PRIORITETUS EKONOMIKOS SRITYJE DIKTUOJA REALYBĖ

Trečiadienį viešai įvardinta kaip kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministres Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė teigia, kad prioritetus ekonomikos srityje „diktuoja šios dienos realybė“. Pasak jos, būtina gelbėti sunkumus patiriantį verslą, gerinti verslo priežiūrą, tobulinti skaitmenizacijos procesus bei pritraukti investicijas ir plėsti eksporto galimybes.

„Man yra didelė garbė savo šaliai tarnauti ir būti paskirtai kandidate į ekonomikos ir inovacijų ministres“, – Eltai sakė A. Armonaitė.

Pasak politikės, būtina kuo greičiau padėti sunkumus dėl pandemijos patiriančiam verslui.

„Taip pat (svarbi – ELTA) yra verslo priežiūra. Mes tikimės, kad mums pavyks padaryti taip, jog priežiūros institucijos konsultuotų tuos žmones, kurie kuria darbo vietą sau ir kitam, o ne baustų“, – pažymėjo kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministrės poziciją.

A. Armonaitė taip pat akcentavo, kad reikalingas proveržis skaitmenizacijoje ir inovacijose.

„Kad suskurtume daugiau aukštesnės pridėtinės vertės produkcijos Lietuvoje. Iš karto to nepavyksta padaryti, tam reikia prielaidų, tai tas prielaidas reikia sukurti“, – paaiškino parlamentarė.

Ji taip pat kaip vieną iš savo prioritetų įvardijo investicijų pritraukimą ir eksporto plėtrą.

„Lietuvos ekonomikos garvežys yra eksportas ir mes turime padaryti viską, kad Lietuvos verslas turėtų daugiau galimybių realizuoti savo produkciją visame pasaulyje“, – pabrėžė A. Armonaitė.

Paklausta, ar nebus sudėtinga derinti vadovavimą ministerijai ir partijai, A. Armonaitė teigė mėgstanti iššūkius.

„Aš su džiaugsmu priimu šiuos iššūkius, džiaugiuosi, kad galiu vadovauti tokiai progresyviai partijai, kaip Laisvės partija, ir apie progresyvią Lietuvos ateitį galvojančiai ministerijai“, – pažymėjo politikė.

A. Armonaitė neslėpė, kad Laisvės partija norėjo deleguoti kandidatą į švietimo, mokslo ir sporto ministrus. Vis dėlto kandidate tapus konservatorei Jurgitai Šiugždinienei, A. Armonaitė teigė tikinti, kad jos partijos atstovai gerai šioje srityje darbuosis ir Seime.

„Jokia čia paslaptis, Laisvės partijai švietimas buvo ir yra pats svarbiausias klausimas, nuo kurio prasideda daugelis valstybės gyvenimo sričių. Mes pažadame likti aktyvūs siūlant sprendimus – tiek rengiant Vyriausybės programą, tiek ir Seime. Tikiuosi, kad mūsų politikai, kurie galėjo imtis lyderystės Švietimo ministerijoje, savo energiją atskleis dirbant Seime“, – pridūrė A. Armonaitė.

ELTA primena, kad I. Šimonytė trečiadienį paskelbė prezidentui teikiamas galimų ministrų kandidatūras. Laisvės partija deleguoja A. Armonaitę į ekonomikos ir inovacijų ministres, Kasparą Adomaitį – į susisiekimo ministro poziciją ir Eveliną Dobrovolską – į teisingumo ministrės pareigas. Visos paskelbtų galimų ministrų kandidatūros dar nėra patvirtintos šalies vadovo Gitano Nausėdos, artimiausiu metu vyks jo ir kandidatų susitikimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rt

Jai tinka nuti svingerių vakarėli

Laikas sustatys į vietas ir darbus ir pažadus.

Praeis kuris laikas tuomet vertinsim ,dabar tik kalbos ir tiek.

Jurnis

Didinti, plėsti, gerinti, pakelti, sumažinti ir taip 30 metų. Matyt turėjo iš ko pasisemti sovietinės retorikos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS