Kazlų Rūdos konservatoriai traukiasi iš valdančiosios koalicijos | kl.lt

KAZLŲ RŪDOS KONSERVATORIAI TRAUKIASI IŠ VALDANČIOSIOS KOALICIJOS

  • 1

Kazlų Rūdos savivaldybės konservatoriai traukiasi iš valdančiosios daugumos.

Kaip informavo vicemeras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovas Marius Žitkus, frakcija nusprendė trauktis dėl M. Varaškos „vienasmeniais ir vienašališkais sprendimais“ grįstų sprendimų, taip pat kaltina savivaldybės vadovą keliant įtampą tarp politikų bei savivaldybės institucijų, grėsmę biudžeto ir finansinių įsipareigojimų vykdymui.

Pasak M. Žičkaus, frakciją nebetęsti darbo paskatino ir „ne toks jau ir slaptas mero buriamos naujos daugumos su socialdemokratais faktas“ bei M. Varaškos vadovaujamos „Jaunosios Sūduvos“ nepasitikėjimas dviejų konservatorių – paties M. Žičkaus bei administracijos direktorės pavaduotojos Astos Matukynės darbu.

M. Žitkus ir A. Matukynė, pasak pranešimo, atsistatydinimo pareiškimus įteikė vasario 8-ąją.

A. Matukynė, be kita ko, sako, kad mero „nuolatinis tiesioginis kišimasis į administracijos skyrių veiklą, itin didelis krūvis ir tempas, nuolat kėlė įtampą administracijoje“.

TS-LKD frakcijos atstovai taip pat teigia esantys nepatenkinti mero sprendimu daugiau kaip puse milijono eurų sumažinti socialinės paramos sričiai tenkančias lėšas, dalį jų nukreipiant į infrastruktūrinių sumanymų įgyvendinimą. 

Su pačiu M. Varaška BNS nepavyko susisiekti.

Opozicine pasiskelbusiai TS-LKD frakcijai priklauso keturi atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dar yra

TSKP(tėvynės sąjunga - konservatorių partija) koalicijoje žmonių kurie galvoja, analizuoja ir supranta kas iš tikrųjų yra kas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS