Kitąmet duris atverti turėtų ambasada Šveicarijoje, generalinis konsulatas Miunchene | kl.lt

KITĄMET DURIS ATVERTI TURĖTŲ AMBASADA ŠVEICARIJOJE, GENERALINIS KONSULATAS MIUNCHENE

Kitąmet duris atverti turėtų Lietuvos ambasada Šveicarijoje ir generalinis konsulatas Miunchene, Vokietijoje.

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) šią savaitę pritarė Užsienio ministerijos siūlymui atkurti Lietuvos ambasadą Šveicarijoje bei įsteigti naują generalinį konsulatą Bavarijoje, siekiant plėsti ekonominius ryšius su Vokietija.

„Pritarėme atkuriamai atstovybei Šveicarijoje, mes kažkada buvome ją uždarę, bet kadangi ši šalis yra viena iš didžiausių donorių mūsų pačių reformų, bet ir Ukrainos atstatymo ir kitais klausimas nemažą vaidmenį vaidina, supratome, kad tie politiniai ryšiai yra svarbūs ir svarūs“, – BNS sakė Seimo URK vadovas Žygimantas Pavilionis.

Generalinį konsulatą Miunchene norima atidaryti siekiant plėtoti ekonominius ryšius, sako Ž. Pavilionis, pažymėdamas, kad Bavarija yra turtingiausia Vokietijos žemė, Miunchene savo atstovybės turi apie 90 valstybių.

„Konsulatas Bavarijoje – daugiau ekonominė atstovybė, Vokietija kartu su Amerika tapo pagrindine mūsų prekybos, investicijų ir net saugumo partnerė, tik kad mes nesugebame panaudoti viso Vokietijos potencialo. Mūsų ambasada Berlyne vos sugeba Berlyną paveikt, nors tai viena didesnių mūsų atstovybių, bet ekonominiai raumenys yra pietuose“, – kalbėjo komiteto vadovas.

„Geografiniai atstumai Vokietijoje yra tokie milžiniški, kad pietuose mes turime turėti savo atstovus. Miunchenas yra vieta, kur didžiausias kitų užsienio šalių atstovybių skaičius, apie 90 ten jau savo atstovybes turi, tikrai nesam pirmieji, atradę šią auksinę žemę“, – pažymėjo Ž. Pavilionis.

Pasak jo, naujos diplomatinės atstovybės atsidaryti galėtų kitais metais.

Optimizuodama Lietuvos diplomatinį atstovavimą Lietuva 2018 metais uždarė Berne veikusią ambasadą Šveicarijoje, o Ženevoje buvo įsteigtas konsulatas.

Dubrovnike atidarytas Lietuvos garbės konsulatas

Kroatijoje, Dubrovnike, šią savaitę atidarytas antras Lietuvos garbės konsulatas šalyje.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, trečiadienį vykusio garbės konsulato atidaryme dalyvavo užsienio reikalų viceministrė Jovita Neliupšienė, Kroatijos Užsienio ir Europos reikalų ministerijos valstybės sekretorius Frano Matušičius (Franas Matušičius) bei Dubrovniko miesto meras Mato Frankovičius (Matas Frankovičius).

Konsulatui vadovaus teisės specialistė, advokatų kontoros „Gjurašić, Fak & Partners Ltd“ teisininkė ir bendrasavininkė Petra Gjurašič (Petra Džiurašič), ji Lietuvos interesams atstovaus Dubrovniko ir Neretvos apskrityse.

„Garbės konsulato veikla prisidės plėtojant Lietuvos ir Kroatijos prekybinius, ekonominius ir kultūrinius ryšius, darys gerą įtaką dvišaliams Lietuvos ir Kroatijos santykiams, minėtoje apskrityje užtikrins paramą Lietuvos piliečiams“, – BNS nurodė ministerija.

Šiuo metu Kroatijoje veikia du Lietuvos garbės konsulatai: Dubrovnike ir Starigrad-Paklenicoje.

Šiais metais Lietuva ir Kroatija minės diplomatinių santykių užmezgimo 31-erių metų sukaktį.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Viskas tas pats

Geresnės ambasados yra prekybos objektas. Ambasadoriumi ten tampa daugiausiai susimokėjęs URM. Tačiau Šveicarija nėra geidžiama vieta. Ten labai negražūs žmonės. Nuo jų darosi bloga, maži tokie apglitę, smirdi ir labai gobšūs.

lianzbybinės utelės veisiasi

reik daugiau šiltų vietų

na, jo

Paskelbkit konkrečias pavardes šaikos chebrantų, kurie užims tas šiltas kėdes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS