Konservatorių vadovas G. Landsbergis kviečia Seimo narį M. Adomėną grįžti į frakciją | kl.lt

KONSERVATORIŲ VADOVAS G. LANDSBERGIS KVIEČIA SEIMO NARĮ M. ADOMĖNĄ GRĮŽTI Į FRAKCIJĄ

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas Gabrielius Landsbergis kviečia iš partijos pernai pašalintą parlamentarą Mantą Adomėną grįžti į frakciją Seime.

„Žinau paties indėlį plėtojant konservatizmo politinę ideologiją Lietuvoje bei reikšmingus intelektualinius gebėjimus ir neabejoju, kad mus tebesieja bendra konservatizmo politinė ideologija“, – rašoma G. Landsbergio laiške, jį M. Adomėnas paskelbė feisbuke.

„Siekdamas telkti politines ir intelektines pajėgas pasipriešinti grėsmėms, kurias valdantieji kelia demokratijai, ir sustiprinti opoziciją, kviečiu rimtai apsvarstyti kvietimą grįžti į TS-LKD frakciją Seime bei savo žiniomis ir patirtimi prisidėti prie demokratiją ginančiųjų bendruomenės“, – sakoma laiške.

M. Adomėnas sako pasiūlymą svarstysiantis: „Aišku, reikia viską nuodugniai apgalvoti – bet artimiausiu metu apsispręsiu ir paskelbsiu sprendimą“.

„Aišku tik tiek, kad nauja politinė padėtis ir netikėtos, precedento neturinčios politinės peripetijos, galimo politinio chaoso valstybėje perspektyva reikalauja daug ką iš naujo permąstyti“, – feisbuke paskelbė parlamentaras.

TS-LKD Priežiūros komitetas prieš metus M. Adomėną pašalino iš partijos už ryšius su koncernu „MG Baltic“.

G. Landsbergis BNS teigė, kad „tokių išsiųstų kvietimų ir vykstančių pokalbių šiuo metu yra ne vienas“, tačiau nuo platesnių komentarų susilaikė.

„Matydami valdančiųjų keliamas grėsmes ir daromą šiurkštų spaudimą nepriklausomoms institucijoms, susivienijo ne tik opozicijai priklausančios tradicinės partijos, bet ir vis daugiau valdančiųjų ir Mišrios Seimo narių grupės narių svarsto galimybes prisidėti prie opozicijos. Todėl savo kvietimais raginu juos prisijungti prie parlamentinės opozicijos“, – teigė konservatorių vadovas.

Laišką su kvietimu prisidėti prie konservatorių frakcijos gavo ir Mišrios Seimo narių grupės atstovas Bronislovas Matelis.

„Turėsiu ilgą savaitgalį pamąstyti apie tai. Mano ideologinis pagrindas vis dėlto buvo Sąjūdžio metai, buvau parlamento gynėjas Sausio 13-ąją, man ta politinė jėga iš principo yra artima. Aš rimtai svarstysiu šį pasiūlymą“, – BNS sakė B. Matelis.

Jis į Seimą išrinktas kaip nepriklausomas kandidatas vienmandatėje apygardoje, nors kaip nepartinis buvo įrašytas ir į „valstiečių“ sąrašą. „Valstiečių“ frakciją B. Matelis paliko dar kadencijos pradžioje, kritikuodamas frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio elgesį kilus skandalui dėl tuometinės jo pavaduotojos Gretos Kildišienės.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

cirkai

o ko cia stebetis, nieko ypatingo neivyko. Toks toki pazino ir ant alaus pavadino. Dar ne to pamatysime ie isgirsime

...

CHE: "G. Landsbergis BNS teigė, kad „tokių išsiųstų kvietimų ir vykstančių pokalbių šiuo metu yra ne vienas“, tačiau nuo platesnių komentarų susilaikė" - ir kas gali paneigt kad 'konservai' savo jėgas telkia, perversmui ruošias, va, Dėdulės asmeninė šaulių gvardija jau kulkosvaidžiais apsiginklavo... tai kada ta diena 'O' (Ožys), kada tas perversmas numatytas, dar prieš rinkimus, ar kitą dieną, kai sužinosit kad jūsų ožkelė rinkimus prapylė?.. (ar ne dėl to ir Karbauskis jums norėjo be kraujo praliejimo valdžią užleist, KĄ, Dėdulei vis tik kraujo reikia, nes kitaip nėra kaip diktatūrą įvest?)

Anonimas

Jo jo sugriski i konservu mesla:-)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS