Konservatorius susisiekimo ministrą skundžia prezidentui ir premjerui | kl.lt

KONSERVATORIUS SUSISIEKIMO MINISTRĄ SKUNDŽIA PREZIDENTUI IR PREMJERUI

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Dainius Kreivys oficialiu raštu kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą ir premjerą Saulių Skvernelį dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus sprendimo atleisti Lietuvos pašto valdybą.

Kartu parlamentaro iniciatyva renkami parašai šaukti neeilinį Ekonomikos komiteto posėdį, į kurį yra iškviesti susisiekimo ministras J. Narkevičius ir buvęs Lietuvos pašto valdybos pirmininkas Nerijus Datkūnas.

Spalio 31 d. susisiekimo ministerijos interneto tinklalapyje pasirodė žinia, kad ministras atleidžia visą ministerijos valdomos įmonės Lietuvos paštas valdybą.

„Pastarasis ministro Narkevičiaus beprecedentis sprendimas be išsamių paaiškinimų atleisti puikius rezultatus rodžiusią Lietuvos pašto valdybą yra mažų mažiausiai įtartinas. Ministras galimai siekia užtikrinti jį delegavusios partijos interesus ir į įmonės valdybą prastumti Lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai artimus žmonės. Tai senas ir žinomas veikimo būdas, kai ministerijos valdomos įmonės paverčiamos partijų lesyklėlėmis“, – teigė parlamentaras.

D. Kreivys į prezidentą ir premjerą kreipėsi prašydamas įvertinti ministro Narkevičiaus sprendimą ir paraginti ministrą detaliau pristatyti tokio sprendimo motyvus. „Nuo tada, kai buvo paskirta šiandien jau atleista Lietuvos pašto valdyba, įmonės veiklos ir finansų rodikliai rodė puikius rezultatus. Ministro sprendimas prieštarauja valstybės valdomų įmonių gerosios valdysenos praktikai, sprendimu galimai siekiama pildyti partinius užsakymus. Todėl kreipiausi į premjerą ir prezidentą, kaip teikusius ir patvirtinusius šio ministro kandidatūrą, kad būtų įvertinti ministro veiksmai. O taip pat visuomenei būtų paaiškintos visos priimto sprendimo priežastys“, – teigė D. Kreivys.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Susirūpinęs p. Kreivys.

P. Kreivys imituoja susirūpinimą. O pats savęs nemato. Suka visiems galvas savo nesąmonėmis. Nepasiseks p. Kreivy, nesistenkite.

Nepakeičiamų nėra.

P. Kreivys rodo savo bejėgiškumą. Kaip nepadoru kolegas skųsti. Nepakeičiamų nėra. Visada atsiras geresnių.

ALGIS

ČIA PANAŠIAI , KAIP MOKYKLOJE P E T R I U K A S SKUNDŽIA MOKYTOJAI ONUTĘ , KAD JI JAM N E D U O D A .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS