Krašto apsaugos ministras A. Anušauskas vyksta vizito į Lenkiją | kl.lt

KRAŠTO APSAUGOS MINISTRAS A. ANUŠAUSKAS VYKSTA VIZITO Į LENKIJĄ

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas gegužės 13-14 dienomis su oficialiu vizitu lankysis Varšuvoje, kur dalyvaus Lietuvos ir Lenkijos gynybos ministrų tarybos susitikime. Jo metu su Lenkijos krašto apsaugos ministru Mariuszu Błaszczaku A. Anušauskas aptars dvišalio bendradarbiavimo, NATO ir ES darbotvarkės klausimus, saugumo situaciją regione.

Taip pat ministrai pasirašys bendrą komunikatą, kuriuo įtvirtins abiejų šalių glaudesnio bendradarbiavimo sritis.

Varšuvoje vyksianti Lietuvos ir Lenkijos gynybos ministrų taryba – antroji. Pirmą kartą tokiu formatu šalių gynybos ministrai buvo susitikę praėjusių metų sausį Vilniuje.

Lietuvos ir Lenkijos gynybos ministrų tarybos posėdžiai rengiami įgyvendinant bendrą Lietuvos ir Lenkijos Prezidentų deklaraciją dėl partnerystės saugumo srityje, kuri buvo paskelbta 2019 m. vasario 21 dieną. Deklaracijoje sutarta bendromis jėgomis siekti regiono gynybai kertinių tikslų dvišaliu, NATO ir Europos Sąjungos pagrindu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kaunietis

visokeriopos sėkmės

Negaliu

žiūrėt į šito jedriono kremlino snukį. Gavo kaip užmokestį dėl dėžės kompromatų /užkastų sode/ svarbų postą ir neva dirba Lietuvai?Tfu bl

Hahaha

Ar padtebejot kad lietuvos ištakos niekam nereikalingi ,jie tik keliauja į fašistinę Ukraina ir parsidaveliu Lenkija ,,,pasakyk kas tavo draugai aš pasakysiu kas tu, patarlė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS