Kreipiasi į A. Verygą: jis turi ne tik atsiprašyti S. Čaplinsko, bet ir atlyginti žalą | kl.lt

KREIPIASI Į A. VERYGĄ: JIS TURI NE TIK ATSIPRAŠYTI S. ČAPLINSKO, BET IR ATLYGINTI ŽALĄ

  • 17

Teismui nusprendus, kad atleisdamas Saulių Čaplinską iš pareigų buvęs ministras Aurelijus Veryga buvo neteisus, socialdemokratai vadina šį atvejį „netoleruotinu precedentu“.

„Valstiečiui“ A. Verygai siūloma atlyginti valstybei ir S. Čaplinskui padarytą žalą.

„Specialistų atleidinėjimas iš gyvybiškai svarbių pareigų dėl kritikos valdžiai – tai blogiausia, kas gali atsitikti valstybėje. S. Čaplinsko atvejis – būtent toks. Paskutinę kadencijos minutę A. Veryga, atrodo, negailestingai suvedinėjo sąskaitas. Turime padaryti viską, kad ateityje tokie susidorojimai būtų neįmanomi“, – sako socialdemokratas Gintautas Paluckas.

Jis pažymi, kad profesorius S. Čaplinskas – visuomenės pasitikėjimą pelnęs ekspertas, aktyviai šviečiantis visuomenę COVID-19 pandemijos klausimais net ir po to, kai buvo pašalintas iš pareigų.

Specialistų atleidinėjimas iš gyvybiškai svarbių pareigų dėl kritikos valdžiai – tai blogiausia, kas gali atsitikti valstybėje. S. Čaplinsko atvejis – būtent toks.

„S. Čaplinskas nuolat profesionaliai komentavo COVID-19 temas, nevengdamas kritikuoti prieštaringų tuomečio ministro A. Verygos sprendimų. Blogai, jeigu nepripažįstant klaidų bandoma užčiaupti jas kritikuojančius profesionalus. O už valdžios klaidas mokame visi“, – teigia G. Paluckas.

Socialdemokratų nuomone, A. Verygai derėtų ne tik atsiprašyti profesoriaus S. Čaplinsko, bet ir pademonstruoti taurų gestą: pasiūlyti profesoriui susitaikymo kompensaciją, t. y. pinigų iš savo kišenės.

Primename, kad S. Čaplinskui priteista 15 425, 84 Eur išmoka už priverstinės pravaikštos laiką nuo 2020 m. kovo 1 d., kai jam baigėsi nedarbingumas ir ieškovas buvo faktiškai atleistas.

„O dabartinis ministras Arūnas Dulkys turėtų atsikratyti biurokratinės inercijos ir parodyti ministerijos valią grąžinti autoritetingą specialistą į strateginę poziciją. Juk žinome, kad daug ministerijai pavaldžių įstaigų gyvena be galvos – neturi pastovių vadovų. Bet gal ministrui tokia situacija patinka? Spėju, kad valdinius be galvos lengviau šokdinti“, – įspėja G. Paluckas.

Socialdemokratai neabejoja, kad sugrįžęs į pareigas profesorius S. Čaplinskas galės kompetentingai įvertinti kontroversiškus dabartinės Vyriausybės veiksmus valdant pandemiją.

Primename, kad buvęs Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro Saulius Čaplinskas grąžintas į darbą – taip ketvirtadienį nusprendė Vilniaus miesto apylinkės teismas, viešame teismo posėdyje žodinio proceso tvarka išnagrinėjęs civilinę bylą pagal ieškovo S. Čaplinsko ieškinį atsakovams Sveikatos apsaugos ministerijai ir Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centrui dėl neteisėto atleidimo iš darbo, su tuo susijusių padarinių taikymo bei neturtinės žalos priteisimo.

Teismas padarė išvadą, kad nėra pagrindo spręsti, jog S. Čaplinskas, vykdydamas ministro 2020 m. liepos 31 d. įsakymus, pažeidė darbo drausmę, kaip įstaigos vadovas buvo nepakankamai atidus ar rūpestingas. Priešingai, teismo vertinimu, ieškovas, būdamas ULAC vadovu bei vykdydamas ministro nurodymus, ėmėsi pakankamų bei protingų ir būtinų priemonių jų vykdymui. Dėl šių priežasčių ieškovo S. Čaplinsko atleidimas iš darbo pripažintas neteisėtu.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Nereikalingas ta tarnyba

Ze bebru laikais bus ir ikure. Tuscia islaidu kontorka

jonas

Koneservatorai "užsibuvo" (čia aš į komentarą: "užsibuvo") per 30 metų. Faktas, ar ne? Kas atlygins žalą? Sakot, nėr tokios. Žinoma, nėr. Tatai, kaip žinot, valdžios popieriais paliudyt galima, į albumą išguldyt galimą; apie didelius nuopelnus paporint galima. Geriau kaip Marijos Žemėj, kaip žinot, nėr niekur. Veryga, tik nebandyk atsprašinėt. Ir nesupras, ir iš barščių išmes.

iveskit

vadovams kandencijas ir baikit tas partines nesamones,,,laimi partijos rinkimus kazkokios, ir jos visos nori savo vadovus pastatyti i super siltas vieteles, pasto taryba, gelezinkelio taryba vadovu, inginicio vadyba, ESO vaydva, litgrid, klaipedos uosta, misku uredija ir t.t. kur algos vadovu siekia 5-15 tukstanciu eur i rankas,,,kelis kartus daugiau negu ministru, premjeru, seimu nariu ar net prezidento,,,stai kur uzsleptas yra valsybes valdymas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS