Kremlius: Lietuvos prezidentė turės galimybę pakeisti savo nuomonę apie „Zapad“ | kl.lt

KREMLIUS: LIETUVOS PREZIDENTĖ TURĖS GALIMYBĘ PAKEISTI SAVO NUOMONĘ APIE „ZAPAD“

  • 18

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė galės pakeisti savo nuomonę apie Rusijos ir Baltarusijos pratybas „Zapad 2017“, kai gaus informaciją iš tarptautinių stebėtojų, buvusių manevruose, trečiadienį pareiškė Rusijos prezidento atstovas spaudai.

„Pratybose buvo gana daug tarptautinių stebėtojų, jiems surengta išsami spaudos konferencija apie įvykusių manevrų tikslus ir sumanymus, jie galėjo savo akimis įsitikinti, kad mokymų scenarijus atitiko pareikštąjį“, – žurnalistams sakė Dmitrijus Peskovas, jį citavo Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

„Manau, kad gavusi tą informaciją ponia Grybauskaitė turės galimybę pakeisti savo požiūrį“, – pridūrė jis.

Tai Kremliaus pareigūnas sakė, kai Lietuvos prezidentė apkaltino Maskvą, kad per pratybas „Zapad“ Kremlius moko „savo kariuomenę pulti Vakarus“. D.Grybauskaitė pareiškė, kad šie mokymai yra vienas iš įrodymų, jog Rusijos vadovybė niekaip nesugeba pažaboti savo neapykantos Vakarams.

Ji antradienio vakarą kreipėsi į pasaulio šalių lyderius Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje. Prieš prezidentės kalbą Rusijos delegacija paliko salę.

Lietuva ir kitos Vidurio ir Rytų Europos valstybės ne kartą reiškė nerimą dėl „ Zapad“ scenarijaus ir masto. Aktyvioji šių pratybų dalis baigiasi trečiadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Raimondas M.

Kviečiame Rusiją ir Izraelį į NATO. Kartu mes esame stipresni!

Anonimas

Putinas maladiec vyras gerbiu ir myliu tokiu dAugiau

Žemyna

Ir ko vyrukui taip blizga akutės, taip rūpi ta Lietuva ir jos prezidentė. Ko tokiai galingai šaliai apskritai pastebėti, kas ten ką daro, kalba?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS