A. Kubilius: S. Skvernelis provokuoja G. Nausėdą – nebenori dirbti premjeru | kl.lt

A. KUBILIUS: S. SKVERNELIS PROVOKUOJA G. NAUSĖDĄ – NEBENORI DIRBTI PREMJERU

Europarlamentaars Andrius Kubilius sako, kad premjeras Saulius Skvernelis, įsivėlęs į žodinius ginčus su Prezidentūra, parodo, jog nebenori likti užimamose pareigose, siekiant išvengti atsakomybės dėl pralaimėtų rinkimų, taip pat sprendžiant Rusijos sukeltas problemas.

Kartu politikas pabrėžia, kad S. Skvernelis, teigdamas, esą Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) ministras Jaroslavas Narkevičius Prezidentūros yra kritikuojamas tautiniu pagrindu, elgiasi negarbingai.

„Kai premjeras nusprendžia pradėti žodinį karą su prezidentu ir tam pajungia savo patarėjus, tai reiškia tik vieną, kad jis nebenori toliau būti premjeru ir provokuoja prezidentą, kad prezidentas pareikštų juo nepasitikėjimą. Taip jau yra buvę – 1998 metų pabaigoje toks buvo Vagnoriaus karo su prezidento Adamkaus „prezidentūrėlėmis“ tikslas. Vardan to, kad būtų galima pabėgti iš premjero posto ir nereikėtų imtis nepopuliarių priemonių, sprendžiant Rusijos krizės sukeltas problemas“, – feisbuke trečiadienio ryte rašė A. Kubilius.

Kai premjeras nusprendžia pradėti žodinį karą su prezidentu ir tam pajungia savo patarėjus, tai reiškia tik vieną, kad jis nebenori toliau būti premjeru.

„Šiandien premjeras taip pat nori pabėgti iš posto, nes supranta, kad rudenį, po skaudžiai pralaimėtų rinkimų, jis liks dėl to labiausiai kaltinamas. Todėl geriau pabėgti jau dabar, bet ne pačiam, o taip, kad prezidentas paprašytų pasitraukti“, – pridūrė Europos Parlamento narys.

Jo teigimu, S. Skvernelis, kalbėdamas apie tautinę diskriminaciją, elgiasi negarbingai.

„Kai premjeras melagingai apkaltina prezidentą, kad neva tai prezidentas diskriminuoja lenkų tautybės asmenis, premjeras elgiasi tiesiog labai negarbingai. Taip premjerai Lietuvoje paprasčiausiai neturi teisės elgtis. Nes tokie premjero žodžiai, kuriuos po to aidu atkartoja ir Kirkilas, ir Tomaševskis, yra tiesiog kenkimas valstybei. Perfrazuojant patį premjerą, tai būtų galima pavadinti „antivalstybine veikla“, – tvirtino A. Kubilius.

J. Narkevičius, pasak europarlamentaro, gali turėti daugiau kompromituojančios informacijos, dėl ko, svarsto A. Kubilius, ministras pirmininkas jį gina.

„Kyla tik vienas klausimas – kodėl premjeras taip desperatiškai ir tokiais negarbingais būdais gina vieną ministrą? Gal ministras tikrai žino daugiau apie „vieną keliuką“ ir grasina tai papasakoti?“ – kelia klausimą A. Kubilius.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

keista

leninas dar nesedi ,uz nuopelnus Lietuvai ir Tautai....... ?

Gal

nespręsk Kubiliau apie Premjerą pagal save ir savo apgaulingus metodus....

o koks tavo Kabyliau suknistas reikalas

sedi briusely ir sedek , ziurek y rankas kurios tave seria , o ne korumpuota snuky kaisiok y lietuvos reikalus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS