Kultūros ministras teiks siūlymą pratęsti Rusijos, Baltarusijos programų draudimą | kl.lt

KULTŪROS MINISTRAS TEIKS SIŪLYMĄ PRATĘSTI RUSIJOS, BALTARUSIJOS PROGRAMŲ DRAUDIMĄ

  • 11

Kultūros ministras Simonas Kairys ketvirtadienį Seimui pateiks siūlymą pratęsti draudimą Lietuvoje retransliuoti ar internete platinti Rusijos ir Baltarusijos radijo, televizijos programas.

Tokiam siūlymui anksčiau pritarė Vyriausybė.

Projekto aiškinamajame rašte pabrėžiama, kad Rusijos karinei agresijai Ukrainoje tęsiantis trečius metus, ją lydi nuolatinė šios šalies valdžios inspiruota ir palaikoma intensyvi dezinformacijos kampanija visoje Europos Sąjungoje. Dėl to ribojamųjų priemonių imtasi visoje Bendrijoje.

Pagal projektą, siūlomą šį draudimą taikyti, kol Rusija ir Baltarusija Nacionalinio saugumo strategijoje bus nurodytos kaip keliančios pavojų ir grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui.

„Lietuvai, turinčiai išorinę sieną su Rusija ir Baltarusija, itin svarbu efektyviai apsaugoti jos visuomenę ir informacinę erdvę nuo paminėtų informacinių grėsmių“, – akcentuojama aiškinamajame rašte.

Dabar galiojantis rusiškų ir baltarusiškų programų retransliavimo draudimas baigs galioti šių metų spalio 1 dieną.

Įstatyme taip pat numatyta išimtis, kad minėtos programos gali būti retransliuojamos ar platinamos, kai tai daroma iš Europos Sąjungos valstybių narių ar Europos konvenciją dėl televizijos be sienų ratifikavusių valstybių arba kai Lietuvos radijo ir televizijos komisija suteikia tam leidimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Kodėl

kažkoks puskvailis reguliuoja visų žmonių gyvenimą? Per tv nėra ką žiūrėti. Nuo xox kalbos, per tv, jau vemti verčia.

Ina

Tai tik toks vienas darbas ir bus ministro,kuris per kadenciją nieko nenuveikė!!!

otto

Ko, ko, bet šito rusiško šūdo tikrai nepasigendu. Tik nevykėliams jos gali patikti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS