Kultūros ministro S. Kairio komandoje – keturi viceministrai | kl.lt

KULTŪROS MINISTRO S. KAIRIO KOMANDOJE – KETURI VICEMINISTRAI

Kultūros ministro Simono Kairio komandoje nuo pirmadienio viceministrų pareigas pradeda eiti Albinas Vilčinskas ir Vygintas Gasparavičius, netrukus prie jų prisidės dar du viceministrai – Daina Urbanavičienė ir Rimantas Mikaitis.

Kaip pranešė ministerija, A. Vilčinskas iki šiol dirbo patarėju Kultūros ministerijos kultūrinės edukacijos politikos grupėje. Anksčiau jis septynerius metus vadovavo Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriui, taip pat yra vadovavęs Kauno kultūros centrui, dirbęs Lietuvos liaudies buities muziejuje.

Viceministro A. Vilčinsko veiklos sritys bus etninė kultūra ir nematerialus paveldas, mėgėjų meninė veikla, tautinės mažumos, regionų kultūros politika, kultūros prieinamumas išeivijoje bei istorinės atminties aktualizavimas ir įprasminimas.

Viceministras V. Gasparavičius yra tarptautinių profesionalaus atlikimo meno konkursų organizatorius, taip pat profesionaliojo scenos meno įstaigos „Natų knygynas“ direktorius. Jis kuruos autorių teisių, visuomenės informavimo politikos, kultūros ir kūrybinių industrijų, nevyriausybinio kultūros sektoriaus bei netiesioginės valstybės paramos kultūrai sritis, taip pat bus atsakingas už ES struktūrinės paramos ir valstybės investicijų programos sritis.

D. Urbanavičienė nuo 2013 metų buvo Lietuvos kultūros tarybos pirmininkė, yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos lektorė ir doktorantė, nuo 2019 metų – Tarptautinės menų tarybų ir kultūros agentūrų federacijos valdybos narė, Vilniaus dailės akademijos tarybos pirmininkė, buvo menų festivalio „Kultūros naktis“ iniciatorė, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė.

Viceministrės D. Urbanavičienės veiklos sritys bus profesionalusis menas, kultūrinė edukacija, e-kultūra, menininko statusas, valstybinė kalba, nacionalinės kultūros sklaida užsienyje ir tarptautinis bendradarbiavimas.

Sausio pradžioje viceministro pareigas pradėsiantis eiti R. Mikaitis – buvęs Kauno meras ir vicemeras – kuruos kultūros paveldo apsaugos ir globos, atminties institucijų, kultūrinių rezervatų ir istorinio nacionalinio parko direkcijos bei kultūros paveldo skaitmeninimo sritis.

Pareigas taip pat jau eina ministerijos kancleris Rolandas Kvietkauskas. Iki šių metų spalio jis dvi kadencijas vadovavo Lietuvos kino centrui, anksčiau yra dirbęs kultūros ministro Arūno Gelūno patarėju, taip pat vadovavęs Kultūros ministerijos kanceliarijai, atlikdamas tuometes ministerijos sekretoriaus pareigas.

Kultūros ministro Simono Kairio atstove spaudai nuo pirmadienio tapo Viktorija Vitkauskaitė, pastaruoju metu dirbusi žurnaluose IQ ir „IQ Life“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

klanas dirba

O tas mikaitis po auksinio šikano susiruošė naikinti kultūrą?

apie meno vadybas Kaune

Iki penkių suskaičiuoti sugebančių buvusių tulpių pardavėjų - Kauno ciocių rateliai įsigudrino rengti "vadybininkes" meno sektoriui - ir net iki magistro lygio. Sulenda tokios "magistrės" į šiltas vieteles muziejuose, kultūrcentriuose - algų užsiprašo kaip "magistrės", o nesugeba net namuose apsitvarkyti, vaiko mokyklai paruošti, rašyt nemoja, skaityt jau nebegali - pusaklės, duomenų bazių nevaldo, tyrimų strategijų net nežino, kas yra marketingas - gal ir žino, kažkada pirko Gariūnuose triusikus sau ir mamai... žodžiu, atėjo į vykdomąją valdžią ciociių cechai - išparduos kas dar liko tuose muziejuose ir nuspirks naujas suknias, - plokštiems pasturgaliams paslėpti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS