L. Graužinienė ragino M.Saakašvilį ieškoti kompromiso tarp skirtingų politinių jėgų | kl.lt

L. GRAUŽINIENĖ RAGINO M.SAAKAŠVILĮ IEŠKOTI KOMPROMISO TARP SKIRTINGŲ POLITINIŲ JĖGŲ

  • 0

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, Tbilisyje susitikusi su Gruzijos prezidentu Mikheilu Saakashviliu (Michailu Saakašviliu), paragino jį ieškoti kompromiso tarp skirtingų politinių jėgų.

Priešingu atveju bus sudėtinga sparčiai žengti eurointegracijos keliu, teigiama Seimo pirmininkės sekretoriato pranešime.

L.Graužinienė patikino, kad Lietuva palaikys pažangius Gruzijos siekius.

"Aš užtikrinta, kad Gruzija pasirinko teisingą kelią - tikiuosi, kad iš jo neiškrypsite vardan savo vaikų ir anūkų geresnio gyvenimo. Turiu vilties, kad po šios dienos susitikimo ir mūsų delegacijos vizito taip ir bus", - kalbėjo ji.

Seimo pirmininkė taip pat kalbėjosi su Gruzijos parlamento opozicijos vadovu Davidu Bakradze, kuris patikino, kad, nepaisant nesutarimų su valdančiaisiais įvairiais klausimais, dėl šalies siekio integruotis į Europos Sąjungą Gruzijos Parlamento ir pozicijos, ir opozicijos laikysena vieninga. Gruzijos parlamento opozicijos vadovas prašė Lietuvos visokeriopai paremti jų pastangas.

L.Graužinienė taip pat neplanuotai susitiko su Gruzijos parlamento įvairių partijų, pozicijos ir opozicijos moterų grupe. Ji paragino parlamentares aktyviai dalyvauti ir išnaudoti visas galimybes, siekiant Gruzijos eurointegracinių tikslų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS