L. Graužinienė: Seimas pasiryžęs prisiimti atsakomybę už „vientisą“ užsienio politiką | kl.lt

L. GRAUŽINIENĖ: SEIMAS PASIRYŽĘS PRISIIMTI ATSAKOMYBĘ UŽ "VIENTISĄ" UŽSIENIO POLITIKĄ

  • 3

Naujoji Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė trečiadienį pareiškė, kad parlamentas pasiryžęs prisiimti atsakomybę už "vientisą" užsienio politiką, Rusijai įvedus prekybos apribojimus lietuviškoms prekėms.

Išplatintame pranešime spaudai Darbo partijos deleguota politikė sakė, kad šalyje nėra vieningos atsakomybės dėl užsienio politikos, ji "skaidoma tarp Vyriausybės ir prezidentės".

"Jei nerandama sutarimo, tokiu atveju Seimas pasiryžęs prisiimti visą atsakomybę už vientisą užsienio politiką", - sakė L.Graužinienė.

Konkretūs žingsniai, kurių gali imtis Seimas, pranešime spaudai neįvardijami.

Lietuvos Konstitucija įtvirtina, kad šalyje Respublikos prezidentas sprendžia pagrindinius užsienio politikos klausimus ir kartu su Vyriausybe vykdo užsienio politiką.

Pagal Konstituciją, Seimas ratifikuoja ir denonsuoja Lietuvos Respublikos tarptautines sutartis, svarsto kitus užsienio politikos klausimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

SRAIGĖ

Pažiūriu į snukelį ir verkt norisi.

Jau senai

nei seimas,nei prezidentura neatlieka savo pareigu,..linkime is seimelio tapti Seimu,o prezudentei pasirinkti TINKAMUS ir kvalifikuotus,objektyvius kadrus,kad nebutu nusirista iki savo poreikiu tvarkymo ir smulkiu intrigu...

JAU

Tokio "auksto" lygio ir toks protingas tas seimas, kad vos ne kasdien ju linksmus nuotykius galime stebeti per TV.......seimo pareiga - istatymu leidimas, ir to nesugeba tinkamai, istatymai daznai skyleti, ir kam palankus ? O ir tu seimunu puse nelanko posedziu, atsakingieji mat atsirado. As irgi galiu prisiimti atsakomybe uz auksta Lietuvos baleto lygi, bet ...... va baleto sokti nemoku.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS