L. Kasčiūnas apie EK siūlymą dėl migrantų: tai didelė Lietuvos diplomatinė pergalė | kl.lt

L. KASČIŪNAS APIE EK SIŪLYMĄ DĖL MIGRANTŲ: TAI DIDELĖ LIETUVOS DIPLOMATINĖ PERGALĖ

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas „didele Lietuvos diplomatine pergale“ pavadino Europos Komisijos (EK) siūlymą leisti stabdyti kai kurias taisykles neteisėtiems migrantams Baltarusijos pasienyje.

„Tai didelė Lietuvos diplomatinė pergalė, keičia stagnuojančią ir visiškai šiandienai nepritaikytą Europos Sąjungos migracijos politiką teigiama linkme“, – BNS sakė L. Kasčiūnas.

„Iš tikrųjų supratimas yra akivaizdus, kad tai yra organizuojama migracija, tai nėra kažkokie natūralūs procesai, todėl mūsų priemonės būti stipriems prie sienos ir neleisti atidaryti naujo migracijos kelio apribojant šią laisvę yra labai teisingos“, – kalbėjo parlamentaras.

Tai didelė Lietuvos diplomatinė pergalė, keičia stagnuojančią ir visiškai šiandienai nepritaikytą Europos Sąjungos migracijos politiką teigiama linkme.

Europos Komisija trečiadienį pasiūlė leisti su Baltarusija besiribojančioms Bendrijos valstybėms narėms šešiems mėnesiams sustabdyti kai kurias prieglobsčio prašytojams taikomas taisykles.

Tai leistų Lenkijai, Lietuvai ir Latvijai pratęsti naujų prieglobsčio prašymų registravimo laikotarpį nuo 10 dienų iki keturių savaičių ir iki keturių mėnesių pratęsti sprendimo dėl prašymo terminą.

„Mums reikia tęsti šitą kryptį, parodyti pavyzdį kitoms ES valstybėms ir eiti prie kitų migracijos politikos klausimų, kad režimai negalėtų manipuliuoti prieglobsčio teise, o migracijos politika nebūtų atvirų durų, o politika, kuri reiškia, kad valstybės turi užtikrinti išorinės sienos apsaugą“, – pažymėjo L. Kasčiūnas.

Seimo komiteto vadovas taip pat vylėsi, kad Lietuva „galų gale perlauš mąstymą apie fizinį barjerą, kuris bus ne prieš laisvąjį pasaulį, o prieš tuos režimus, kuri nori sugriauti laisvąjį pasaulį ir mūsų demokratiją“.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ema

Pagarba L. Kasčiūnui ir ministrei Bilotaitei už daug darbų padariusių migrantų klausimu. Ačiū Jums už sunkų darbą ir pirmą kartą išdrįsusius neįleisti nelegalų, Lietuvos pavyzdžiu pasekė Lenkija, Latvija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS