L. Kasčiūnas krašto apsaugos ministro viešai išsakytas užuominas dėl korupcijos vadina klaida | kl.lt

L. KASČIŪNAS KRAŠTO APSAUGOS MINISTRO VIEŠAI IŠSAKYTAS UŽUOMINAS DĖL KORUPCIJOS VADINA KLAIDA

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas tvirtina, kad krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko teiginiai apie galimą korupciją gynybos sistemoje buvo klaida.

„Kai tu užmeti tokią, sakykim, interpretacijų grandinę, įveli mus čia visus ir net nededi ant stalo faktų, tai turi kažkokią ir politinę atsakomybę pats prisiimti“, – trečiadienį LRT televizijai teigė ministrės Ingridos Šimonytės pasiūlytas kandidatas į krašto apsaugos ministro postą.

Politikas pažymėjo nesuprantąs tokio ministro žingsnio, turėjusio įtakos ir opozicinių partijų pasitraukimui iš susitikimo dėl lėšų gynybai.

„Man sunku paaiškint. Čia, matyt, pačiam ministrui yra klausimas, bet aš manau, kad buvo padaryta klaida“, – pridūrė L. Kasčiūnas.

ELTA primena, kad iš pareigų pasitraukiantis krašto apsaugos ministras A. Anušauskas šeštadienį pareiškė darbo ministerijoje metu susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“.

„Man teko užtrenkti duris kompanijoms, kurios mėgino neteisėtų atlygių siūlymu papirkinėti krašto apsaugos darbuotojus. Bet jos rado atviras duris pas kitus politikus, o Krašto apsaugos ministerija iškart gavo politikų pasiūlymus ir laiškus „daugiau kalbėtis“, – kalbėjo ministras, informuodamas, kad apie tai yra perdavęs informacijos ir Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT).

Ši savo ruožtu pranešė, kad šiuo metu ikiteisminių tyrimų, susijusių su Krašto apsaugos ministerija (KAM), nėra pradėjusi. Visgi tarnyba patvirtino iš ministerijos sulaukusi informacijos apie Seimo narį Raimundą Lopatą. Pastarasis, tikslinant aplinkybes, antradienį apklaustas kaip liudytojas.

 

GALERIJA

  • Arvydas Anušauskas
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Tam na-

gal kokio Rasskevičiaus tunelio gale matai?

na

o ką pastatysi vietoj Kasščiūno, ten šaika nemirtinga, vogs ir kiti iki paskutinio siūlo, nematau jokios šviesos tame koncervatorių tunelio gale

Jau aiškiau būti negali...

Jeigu Kasčiūnas, dar neįžengęs į postą, taip drąsiai pareiškia, kad korupcijos KAM nėra...Čia tik durnas galėtų nesuprasti, kad ji yra ir aukščiausiame laipsnyje, bet niekas net nesiruošia nepradėti jokio tyrimo. Vogs toliau...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS