Po M. Puidoko laidoje parodyto Trečiojo pasaulinio karo plano – kritika: naudingas idiotas | kl.lt

PO M. PUIDOKO LAIDOJE PARODYTO TREČIOJO PASAULINIO KARO PLANO – KRITIKA: NAUDINGAS IDIOTAS

  • 85

Seimo nario internetinės laidos pavadinimas „Pasaulis atvirai su Mindaugu Puidoku“. Greta kitų kalbų čia rodomas neva Trečiojo pasaulinio karo planas. Seime kolegos šokiruoti ir prašo Seimo etikos sargų ištirti Mindaugo Puidoko veiklą, pasakojama LNK reportaže.

„Grėsmės, kad tas karas gali išsivystyti į Trečiąjį pasaulinį karą, yra realios visam pasauliui ir visuomenei. Tai, kas vyksta dabar Ukrainoje, yra tik jo preliudija“, – internetinėje laidoje kalbėjo M. Puidokas.

Vaizduojama, kad NATO šalys, tarp jų ir Lietuva, planuoja pulti Rusiją. Paklausta apie tokią parlamentaro veiklą, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sunkiai rinko žodžius.

„Čia yra propaganda. Tik klausimas, ar Seimo narys yra tik naudingas… įrankis, ar jis tai daro sąmoningai“, – po ilgokos pauzės baigė sakinį Seimo pirmininkė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Naudingas idiotas būtų pats geriausias apibūdinimas šio veikėjo, kuris nežinau, ką veikia Seime“, – tiesiai šviesiai rėžė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

M. Puidoko laidoje Krymas pažymėtas kaip Rusija – raudonai. Nors paklaustas, kieno yra Krymas, Seimo narys atsako, kad jis yra okupuotas Rusijos ir kad tai yra Ukrainos teritorija.

Naudingas idiotas būtų pats geriausias apibūdinimas šio veikėjo, kuris nežinau, ką veikia Seime.

 

Konservatorius Bronislovas Matelis teigia, kad M. Puidokas skleidžia Rusijos propagandą.

„Sėdi Kremliaus atstovas Seime“, – konstatavo B. Matelis.

B. Matelis prašo Seimo etikos sargų M. Puidoko veiklą įvertinti.

„Jis davė priesaiką, kuri įpareigoja būti ištikimam Lietuvos Respublikai. Tai jau yra pagrindo kalbėti, kad ponas M. Puidokas pažeidė Seimo nario priesaiką“ , – toliau dėstė savo argumentus B. Matelis.

M. Puidokas teigia, kad politiniai oponentai jo laidose ieško to, ko nėra.

„Tai pagrindžiu dešimtimis vakarietiškų informacijos šaltinių, tokių kaip „New Work Times“, „Economist“ ir taip toliau. Taigi šioje vietoje, manau, yra politikavimas“, – komentavo M. Puidokas.

M. Puidokas dabar priklauso mišriai Seimo narių grupei. Keliai su Darbo partija išsiskyrė netrukus po Rusijos invazijos į Ukrainą.

„Kurį laiką jis šnekėdavo keistus dalykus, bet kai pradėjo šnekėti akivaizdžiai partijai žalingus dalykus, kad Ukraina pati kalta, jog ją užpuolė, kad čia Vakarų kaltė, tai partijos kolegos iš frakcijos tiesiog neapsikentė“, – nuomonę išsakė „darbiečių“ lyderis Andrius Mazuronis.

„Darbiečiai“ buvo apskundę M. Puidoką partijos Etikos komisijai, tada M. Puidokas iš partijos pasitraukė pats.

Dabar „darbiečių“ lyderis klausia, ar M. Puidokas taip kalba vedamas vidinio tikėjimo.

Sėdi Kremliaus atstovas Seime.

 

„Klausimas, ar jis taip kalba vedamas vidinio tikėjimo, ar dėl poveikio iš išorės. Jau, matyt, į tuos klausimus atsakyti turėtų atitinkamos institucijos“, – svarstė A. Mazuronis.

M. Puidoko studija – virtuali. Filmuojama prie žaliojo ekrano. Laidai nufilmuoti paprastai dar reikia bent jau operatoriaus-montuotojo. Daug kas tikina, kad laidos biudžetas – nulinis, kad viską daro jo patarėjai ir savanoriai. Paklaustas, ar jam niekas už tai nemoka atlygio, M. Puidokas šypsodamasis patikina, kad ne. M. Puidokas pirmą kartą į Seimą išrinktas praeitoje kadencijoje su „valstiečiais“, bet vėliau ir jų keliai išsiskyrė.

„Net nenoriu jo prisiminti“, – sakė L. Kasčiūnas. 

M. Puidokas buvo vienas iš lietuviškos „Sirijaus“ atšakos steigėjų. Tai – organizacija, kuri koncentruojasi apie Rusiją. „Sirijus“ skelbia, kad virš Rusijos patekės dieviškosios sąmonės saulė,  ten užgims nauja pasaulio tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (85)

Ne idiotas jis.

Toli grazu kad ne. Bet seimo “protingiesiems” reikia isivertinti savo protus.jeigu jie neistengia supranti ka sako Puidokas. O jis daug kur teisus.

Bevardis

Na šeip tai Puidokas teisus.

Šituose komentaruose

Didesne dauguma,kurie yra mažo išprusimo,žemo IQ, kurie daugiau niekuo nesidomi tik elerte ir DELFI. Paskaitykite daugiau užsienio politologu straipsniu ,įvairios spaudos. Tada gal suprasite,kad daug kur Puidokas žymiai pranašesnis už jus,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS