L. Kasčiūnas: siūlymui sugriežtinti ribojimus baltarusiams balsų Seime nėra | kl.lt

L. KASČIŪNAS: SIŪLYMUI SUGRIEŽTINTI RIBOJIMUS BALTARUSIAMS BALSŲ SEIME NĖRA

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas konservatorius Laurynas Kasčiūnas pripažįsta, kad parlamente kol kas trūksta balsų griežtinti ribojimus Baltarusijos piliečiams, sankcijas prilyginant taikomoms rusams.

Pernai gruodį registruotomis pataisomis siūloma baltarusiams apriboti leidimų gyventi išdavimą, išskyrus aukštos kvalifikacijos darbuotojus, bet palengvinti sąlygas Rusijos ir Baltarusijos demokratams prašyti nacionalinės vizos humanitariniais pagrindais.

„Tokį kompromisą mes siūlome. Kol kas, tiesą sakant, balsų Seime tam nėra“, – TV3 televizijos laidai „Dėmesio centre“ pirmadienį sakė L. Kasčiūnas.

Seimas pernai pavasarį yra priėmęs įstatymą dėl ribojamų priemonių Rusijos ir Baltarusijos piliečiams, tačiau pastariesiems ribojimų buvo įvesta mažiau.

Rusams ir baltarusiams ribojama galimybė gauti Lietuvos vizas, elektroninio rezidento statusą, tačiau Rusijos piliečiams dar papildomai apsunkinta galimybė atvykti į Lietuvą, įsigyti nekilnojamojo turto, taip pat laikinai nepriimami jų prašymai dėl leidimo gyventi šalyje.

Prezidentas Gitanas Nausėda laikėsi pozicijos, kad Baltarusijos piliečiams turėtų būti taikomos tokios pačios sankcijos kaip rusams, tačiau Seimas atmetė tokį jo veto dėl laisvesnių sąlygų baltarusiams.

Pataisas dėl ribojimų suvienodinimo 2023-ųjų gruodį registravo L. Kasčiūnas ir jo partiečiai Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas ir Audronius Ažubalis.

Siūlymą palaiko už migracijos politiką atsakinga vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, tačiau iniciatyva abejoja premjerė Ingrida Šimonytė ir konservatorių lyderis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Košmaras

Ką seimo naraiai galvoja? Ar jie akli, kurti? 200 000 baltarusi7 jau privaryta? Kur riba. Jie, neva, bė4ga nuo Lukašenkos rėžimo, bet per 38 tūkst. dvi savaites vyksta į Baltarusiją praleisti savo žiemos švenčių???Prie viso nekentimo konservatoriams- Kasčiūnui pagarba.

Burzuazinis nacionalistas

Negi neaisku kam dirba sio seimo dauguma ir "vyriausybe"? Jokiu leidimu svetimsaliams gyventi Lietuvoje. Ar nepastebite kaip pakilo nusikaltimu lygis ir ju ziaurumas, i Lietuva prileidus arabisko ir slavisko amaro? Lauk visus parazitus is Lietuvos, tik lauk!

siūlo stabdyti migrantus. Kas nepatinka ?

"...nesuprantu ką veikia tarp liberkonservatorių Kasčiūnas ? ..." ** Taigi siūlo stabdyti migrantus. Kas nepatinka ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS