L. Kasčiūnas: turime sukurti labai atsparią, orią visuomenę, kuri nebijotų priešo intencijų | kl.lt

L. KASČIŪNAS: TURIME SUKURTI LABAI ATSPARIĄ, ORIĄ VISUOMENĘ, KURI NEBIJOTŲ PRIEŠO INTENCIJŲ

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas pabrėžia, kad Lietuva negali tik stebėti, kaip ukrainiečiai kaunasi už Europą ir tikėtis NATO pagalbos. Politiko teigimu, Lietuva turi pati padaryti viską, kad Rytinis NATO flangas būtų sustiprintas, didelį dėmesį skiriant ir visuomenės paruošimui rezistencijai.

„Mes esame NATO nariai ir jei jau mums pavyktų susikurti tą atgrasymo architektūrą visą naują, apie kurią mes kalbame: paaugti iki brigados, turėti galimybę priimti diviziją bei pajudėti priešakinės gynybos principo link, tai aš manau, kad mes sukursime labai stiprų atgrasymą ir tokių intencijų mūsų saugumo patikrinti Rusija neturės“, – „Žinių radijui“ teigė L. Kasčiūnas.

„Bet negalima užmigti, negalima tik stebėti, kaip ukrainiečiai kaunasi už Europą, bet reikia daryti viską, kad mes patys šiame Rytų flange sustiprėtume“, – pridūrė jis.

L. Kasčiūnas pabrėžia, kad norint sustiprinti Lietuvos saugumą reikia ir patiems padaryti nemažai namų darbų, paruošti visuomenę rezistencijai.

„Tai, ką mes dabar derėdamiesi dėl politinių partijų susitarimo kalbame, kad visuotinė gynyba yra tas principas, kuriuo reikia vadovautis. Neužtenka tik NATO, neužtenka tik Lietuvos kariuomenės, kas yra be galo svarbu ir reikalinga stiprinti jos kovinę galią, bet reikia įtraukti visuomenę, reikia Šaulių sąjungą padaryti masine, ambicinga organizacija. Reikia dirbti su rezervu, organizuoti rezervą, žmones, kurie pabaigę karinę tarnybą, kad jie žinotų savo funkcijas karo atveju“, – sakė politikas.

„Reikia ruoštis rezistencijai, kai visuomenė yra atspari ir galinti kovoti net užnugaryje, tai irgi didžiulis atgrasymas priešui eiti čia, į mūsų teritoriją. Kitaip tariant, turime sukurti labai atsparią, orią visuomenę, kuri nebijotų priešo intencijų“, – pabrėžė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

alg

apie kokia tvaria visuomene peza sis veikejas jokios pilietines visuomenes Lietuvoje nera kiekvienas uz save juk jie patys aiskino individo laisve auksciau visko

Thrash

Sveikas protas ir nuovoka padeda apsisaugoti nuo Kasčiūno ir kitų, į jį panašių skleidžiamos smarvės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS