L. Kasčiūnui sulaukus visuomenininkų kritikos, palaikymą reiškia Ukrainos rėmėjai | kl.lt

L. KASČIŪNUI SULAUKUS VISUOMENININKŲ KRITIKOS, PALAIKYMĄ REIŠKIA UKRAINOS RĖMĖJAI

Daliai visuomenininkų prašant prezidento neskirti parlamentaro Lauryno Kasčiūno krašto apsaugos ministru, daugiau nei 20 įvairią paramą Ukrainai buriančių organizacijų išreiškė paramą politikui.

Visuomenininkas Valdas Bartkevičius ketvirtadienį pasidalintame įraše feisbuke skelbia, jog L. Kasčiūną remia tokios organizacijos, kaip „LDK palikuonys“,  „Peremoga“, „Locked and Loaded“, „Lietuvos žvalgas“, „Ukrainos namai“, „Lietuvių legionas“ ir kitos, organizacijos „Blue/Yellow“ vadovas Jonas Ohmanas.

„Didžioji dalis Ukrainoje kovojančių lietuvių ir paramos organizacijose dirbančių žmonių (volontiorų), palaiko Lauryno Kasčiūno kandidatūrą į Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro postą. Mums rūpi ne tik Ukrainos, bet ir Lietuvos ateitis, todėl norime ne tik darbų tęstinumo, bet ir matomo pagreičio organizuojant Lietuvos gynybą“,  – skelbia V. Bartkevičius

Anksčiau ketvirtadienį daugiau nei 20 žmogaus teisių srityje dirbančių nevyriausybinių organizacijų kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, prašydamos neskirti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovo L. Kasčiūno ministru.

Nevyriausybininkai kritikuoja L. Kasčiūną griežtos migracijos politikos, laikysenos su žmogaus teisėmis susijusiais klausimais. Jie taip pat primena 2018 metais išsiųstą kvietimą vokiečių kraštutinės dešinės politikams atvykti į Lietuvą. Jį L. Kasčiūnas aiškino klaida.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį teigė ketinantis apsispręsti dėl kandidato vėliausiai iki pirmadienio. Šalies vadovas žadėjo įvertinti „visus aspektus“ ir sakė laukiantis institucijų informacijos, kuri leis „lengviau suprasti skyrimo kontekstą“. Kartu jis stebėjosi, kodėl nevyriausybinės organizacijos nematė rizikų ir nereiškė kritikos, kai L. Kasčiūnas buvo skiriamas NSGK pirmininku.

L. Kasčiūno kandidatūra į krašto apsaugos ministrus svarstoma atsistatydinant ministrui Arvydui Anušauskui.

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį paprašė A. Anušausko trauktis iš pareigų, nes, jos teigimu, šiame etape reikia greitesnių sprendimų ir didesnio įsitraukimo sprendžiant įvairius su krašto apsauga susijusius klausimus.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Eikit nx,kacapiniai

utėliai,niekas jūsų neklaus,gavkinsit čia,ar ne.Ruoškitės namo, penktakoloninės padugnės.

Jonas

Gal prezidentas atsitokės kasčiūno neskirdamas, jau vien pažiūrėjus į tą perėjūną ochmaną, mūsų tautą purvais drabstantį, rėmėju apsimetantį, turėtų Nausėdai protas prašviesėti... tas tipas tikisi kažko iš kasčiūnioko...

Onė

Tikrai turėtų tas ochmanas atsiskaityti už savo veiklą.,niekada nieko Lietuvoj nedirbo taip ir trinasi iš ko gyvena,tai gal iš labdarų ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS