L. Kukuraitis: naujas ministras turėtų labai rimtai rinktis komandą | kl.lt

L. KUKURAITIS: NAUJAS MINISTRAS TURĖTŲ LABAI RIMTAI RINKTIS KOMANDĄ

  • 3

Būsimasis socialinės apsaugos ir darbo ministras turėtų labai rimtai rinktis savo komandą, o pagrindinis jo uždavinys bus parengti tolesnes priemones kovoje su koronaviruso epidemija, sako laikinai ministro pareigas einantis Linas Kukuraitis.

Jo teigimu, ministerija kuruoja labai platų socialinės apsaugos sričių spektrą, todėl reikalingas ne tik politinis situacijos išmanymas – naujajam ministrui ar ministrei svarbu suburti komandą, kuri ne tik turėtų potencialo kurti teisės aktus, bet ir būtų susipažinusi su praktika.

„Kitas iššūkis, aišku, bus vadybinis, nes sistemoje yra vienos didžiausių bendrai mūsų valstybės valdyme institucijų, kaip „Sodra“, Užimtumo tarnyba, Valstybinė darbo inspekcija, Vaiko teisių apsaugos tarnyba, kuri irgi išaugusi po reformos. Tai bus labai rimtų iššūkių, ir čia manau, kad žmogus, kuris eis į šią poziciją, turi labai rimtai rinkti komandą, kad būtų aukščiausios kompetencijos ir galėtų tęsti tuos darbus, kurie yra pradėti“, – Žinių radijui kalbėjo L. Kukuraitis.

Tai bus labai rimtų iššūkių, ir čia manau, kad žmogus, kuris eis į šią poziciją, turi labai rimtai rinkti komandą.

Seimo rinkimus laimėjusiems konservatoriams į ministrus siūlant Moniką Navickienę, L. Kukuraitis tiesiogiai nevertino šios kandidatūros, bet teigė, kad „visą kadenciją Monika angažavosi socialiniuose klausimuose (...) ir buvo pakankamai aktyvi, sakyčiau, gal net aktyviausia iš konservatorių pusės“.

Pasak jo, būsimam ministrui pagrindiniu iššūkiu taps koronaviruso epidemijos socialinių pasekmių suvaldymas, turint omenyje, kad dalis suplanuotų pagalbos priemonių užimtumo srityje baigs galioti šių metų pabaigoje ir reikia parengti „naujas pagalves“.

„Absoliučiai pirminis darbas tapus ministru, bus suruošti tas naujas priemones ir pasitikti naujuosius metus su maksimalia pagalba tiek darbdaviams, tiek darbuotojams, dirbantiems, kad jie neiškristų iš darbo rinkos, tiek tiems, kurie iškritę“, – sakė L. Kukuraitis.

Užimtumo tarnybos duomenimis, registruotas nedarbas Lietuvoje spalį augo toliau ir pasiekė 14,9 proc. Per mėnesį jis paaugo 0,8 punkto, o per metus – 7 punktais. Lapkričio 1 dieną šalyje buvo 256,8 tūkst. darbo ieškančių žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nėra Lietuvoje neklystančių, savanaudžių.

Visi rimti kai miega, ir nesapnuoja rožinių sapnų..

Dar

Vienas rimtas pasakų sekėjas.

pabudo

4 metus grybavo, o dabar jau po laiko kalbėti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS