L. Linkevičiui atliktas tyrimas dėl koronaviruso, atsakymas – neigiamas | kl.lt

L. LINKEVIČIUI ATLIKTAS TYRIMAS DĖL KORONAVIRUSO, ATSAKYMAS – NEIGIAMAS

Užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui sekmadienį atliktas tyrimas dėl koronaviruso, atsakymas – neigiamas.

„Užsienio reikalų ministrui testas buvo atliktas vakar 11 valandą ryto, testas neigiamas. Ministras šiuo metu yra Vyriausybės posėdyje“, – BNS pirmadienį sakė ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

L. Linkevičius praėjusią savaitę kartu su delegacija lankėsi Varšuvoje, kur vyko derėtis dėl humanitarinio koridoriaus tuo metu Vokietijos ir Lenkijos pasienyje įstrigusiems namo grįžtantiems lietuviams bei pasienyje tuo metu augusių krovininių vilkikų eilių.

„Antradienį jis išskrido ir trečiadienį grįžo. Atskridus į oro uostą, buvo patikrinta jo sveikata, ar nėra simptomų, tada ministras pats išvyko namo ir izoliavo save iki sekmadienio“, – teigė ministro atstovė spaudai.

Derybose Lenkijoje dalyvavo ir vidaus reikalų viceministras Česlovas Mulma, Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas.

„Sekmadienį buvo atlikti testai Č. Mulmai ir R. Liubajevui, abu jie neigiami. Abu grįžo į darbus“, – BNS sakė vidaus reikalų ministrės atstovė Božena Zaborovska-Zdanovič.

Diplomatas ir turi išimtį įstatymų numatyta tvarka. Tai, kad neturi ligos požymių, nereiškia, kad nesi jos nešiotojas, todėl testas yra būtinas.

Ji taip pat patvirtino, kad iki sekmadienio abu vidaus reikalų sistemos pareigūnai laikėsi saviizoliacijos kaip ir užsienio reikalų ministras.

Testas sekmadienį buvo atliktas ir D. Matulioniui, atsakymas – neigiamas, tai Vyriausybės vicekancleris BNS patvirtino pats.

Visiems grįžusiesiems į Lietuvą privalomas 14 dienų karantinas, už jo pažeidimą gresia teisinė atsakomybė.

Tačiau, kaip teigė užsienio reikalų ministro atstovė R. Jakilaitienė, diplomatams ir delegacijų atstovams dėl 14 dienos saviizoliacijos galioja išimtis, kuri numatyta Vyriausybės nutarime dėl karantino paskelbimo.

„Jis (L. Linkevičius – BNS) yra diplomatas ir turi išimtį įstatymų numatyta tvarka. Tai, kad neturi ligos požymių, nereiškia, kad nesi jos nešiotojas, todėl testas yra būtinas. Ministras privalo lankytis Vyriausybės posėdžiuose“, – sakė R. Jakilaitienė.

„Tai liečia ir oficialių delegacijų atstovus“, – pridūrė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai.

Praėjusią savaitę testas dėl koronaviruso atliktas ir premjerui Sauliui Skverneliui, testo atsakymas taip pat buvo neigiamas.

Vyriausybės vadovo atstovas Tomas Beržinskas BNS teigė, kad testas premjerui atliktas dėl to, kad jis lankėsi tose vietose, kurios šiuo metu pripažintos padidintos rizikos, taip pat bendravo su žmonėmis, kurie laikosi saviizoliacijos, nes patys bendravo su asmenimis, kuriems yra nustatytas koronavirusas.

Gairės: Linas Linkevičius, koronaviruso testas, koronavirusas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Brone

Gaila

kaniete

Noreciau paklausti,gal kas gali atsakyti....as taip pat noreciau pasitikrinti?ar apie mano rezultata taip pat bus pranesta.kiek zinau daug kas is eiliniu zmoniu kreipesi,tai pirma telefonu iskklausyneja kas darosi?duoda rekomendacijas ir viskas.....GERIAU JAU NESKELBTU KAD PONAM BE EILES YRA DAROMI TYRIMAI,NEREIKIA ERZINTI ZMONIU,NES MUMS PAGYVENUSIEMS IR SENIEMS YRA LABAI SKAUDU,KAD VALDZIA RUPINASI TIK SAVO SVEIKATA,IR TU SVEIKATA KAS JAU KO GERO PASISLEPE BUNKERI,IR GREITAI VEL PRADES VADOVAUTI IR REKTI,KAD TAI RUSAI UZKRATA PALEIDO

T

Knysliaus korona neima.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS