L. Linkevičius Briuselyje aptars Sirijos, Irako ir Ukrainos problemas | kl.lt

L. LINKEVIČIUS BRIUSELYJE APTARS SIRIJOS, IRAKO IR UKRAINOS PROBLEMAS

  • 0

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Briuselyje dalyvaus Europos Sąjungos Užsienio reikalų tarybos (URT) posėdyje, kuriame ministrai aptars Sirijos, Irako ir Ukrainos klausimus, kalbės apie reformų įgyvendinimą Ukrainoje, galimą tolesnį ES vaidmenį.

Susitikime numatoma aptarti Ukrainai skiriamos pagalbos koordinavimą ir sutarti dėl priemonių, padėsiančių išlaikyti reformų pagreitį.

„Nuo šių metų sausio 1 dienos pradėjus taikyti ES ir Ukrainos Asociacijos sutarties Išsamios ir visapusiškos laisvosios prekybos erdvės dalį ir vykdyti su tuo susijusias reformas, o Rusijai įvedus embargą maisto produktams bei draudimą prekes vežti per Rusijos teritoriją, Ukrainai reikalinga stipri politinė Europos parama“, – teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Ministrai taip pat diskutuos dėl Irako vidaus reformų darbotvarkės ir susitaikymo proceso, aptars situaciją Sirijoje bei pastarojo meto tarptautinės bendruomenės pastangas spręsti konfliktą, bus kalbama ir apie pastaruoju metu pablogėjusius Saudo Arabijos ir Irano santykius. Taip pat bus aptartas pasirengimas vasario 4 dieną Londone vyksiančiai aukšto lygio Sirijos donorų konferencijai.

Pirmadienį Briuselyje taip pat vyks Europos Sąjungos Bendrųjų reikalų tarybos posėdis, kuriame bus kalbama apie pasirengimą vasario 18–19 dienomis planuojamam Europos Vadovų Tarybos susitikimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS