L. Linkevičius: būtina koordinuoti ES-JAV atsaką į geopolitines grėsmes | kl.lt

L. LINKEVIČIUS: BŪTINA KOORDINUOTI ES-JAV ATSAKĄ Į GEOPOLITINES GRĖSMES

  • 6

Bendras ES ir JAV, svarbiausios daugelio ES valstybių narių ekonominės ir prekybos partnerės, prisidedančios prie ES saugumo ir energetinio atsparumo, interesas yra toliau išlaikyti strateginį dialogą ir koordinuoti veiksmus sprendžiant svarbiausius geopolitinius klausimus, akcentuota neformalioje ES užsienio reikalų ministrų taryboje, kurioje vaizdo konferencijos būdu dalyvavo Baltijos šalių ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai.

„JAV ir NATO yra Europos saugumo garantas. Bendradarbiavimas sprendžiant tokius iššūkius kaip Rusijos agresyvūs veiksmai ES ir NATO kaimynystėje bei tolimesniuose regionuose, Sirijoje ar Libijoje, taip pat auganti Kinijos galia, terorizmas, masinio naikinimo ginklų platinimas, yra nepakeičiamas. Būtina gilinti dialogą su JAV ir koordinuoti ES-JAV atsaką į geopolitines grėsmes”, – pasisakydamas trijų Baltijos valstybių ir Lenkijos vardu teigė ministras Linas Linkevičius. 

Diskusijoje su JAV valstybės sekretoriumi Mike‘u Pompeo L. Linkevičius Baltijos valstybių ir Lenkijos vardu pabrėžė, kad svarbu stiprinti ES-JAV koordinaciją ir įsitraukimą ES Rytų kaimynystės šalyse siekiant atsverti Rusijos įtaką.
 
„Konsoliduota ES-JAV pozicija Ukrainos, Sakartvelo ir kitų Rytų partnerių klausimu leis palaikyti tarptautinės bendruomenės spaudimą Rusijai dėl jai nepriimtinų veiksmų. Tik bendra ES ir JAV parama Ukrainos ir Sakartvelo euroatlantiniam pasirinkimui duos laukiamų rezultatų“, – teigė Baltijos valstybių ir Lenkijos ministrai.
 
Parama Rytų partnerystės regiono valstybėms, ypač Ukrainai, turi nemažėti, pabrėžiant būtinybę nelėtinti Ukrainos reformų tempo. Bendros JAV-ES iniciatyvos, suteikiant alternatyvų Rytų partnerėms apsirūpinti energetiniais ištekliais, stiprina jų atsparumą įvairaus pobūdžio Rusijos energetiniam spaudimui.
 
„Sankcijos Rusijai turi būti tęsiamos, kol nėra išnykusios prielaidos jų įvedimui. Esame susirūpinę aukšto lygio iniciatyvomis normalizuoti santykius su Rusija. Tai tik paskatins Kremlių tęsti agresyvią politiką, todėl Rusijos narystė G7 grupėje neturėtų būti atstatyta”, – ministrų vardu pabrėžė ministras L. Linkevičius.
 
 

 

GALERIJA

  • L. Linkevičius: būtina koordinuoti ES-JAV atsaką į geopolitines grėsmes
  • L. Linkevičius: būtina koordinuoti ES-JAV atsaką į geopolitines grėsmes
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

KOMSOMOLCUI TOLIAU VAIDENASI

Jo smegenys galutinai užgožė taukai. Atrodo, kad jis jau sunkiai orientuojasi erdvėje. Matomai, jį dar vis "puola"...Kai tiek prilojęs ir pridaręs Lietuvai žalos - jam jau kelio atgal nėra. Toliau los iki užkimimo. Gerai, kad jau niekas į tą nusipenėjusį beprotį nekreipia dėmesio...

eina sau

net atsiklaupe laizo ir briuseliui ir amerikonsams ,baisu .

...

Kadangi pagar Trampą 'JAV pirmiausia', visi kiti PRIVALO susitaikyt su spardomo šunelio role.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS