L. Linkevičius dalyvaus NATO užsienio reikalų ministrų susitikime | kl.lt

L. LINKEVIČIUS DALYVAUS NATO UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRŲ SUSITIKIME

  • 8

Kadenciją baigiantis užsienio reikalų ministras Linas  Linkevičius antradienį dalyvaus nuotoliniame NATO užsienio reikalų ministrų susitikime.

Ministrams bus pristatytos NATO refleksijų grupės rekomendacijos dėl Aljanso politinio vaidmens stiprinimo, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

Refleksijų procesas NATO2030 inicijuotas pernai per NATO lyderių susitikimą Londone.

Ministrai aptars tolesnius žingsnius dėl aljanso politinės dimensijos stiprinimo, išlaikant NATO pagrindiniu saugumo ir gynybos garantu, taip pat aptars Rusijos keliamas grėsmes bei ginklų kontrolės klausimus.

Antrą susitikimo dieną, trečiadienį, sąjungininkai kartu su NATO partneriais Azijos-Ramiojo vandenyno regione, Švedija, Suomija ir Europos Sąjungos vyriausiuoju įgaliotiniu Josepu Borrelliu (Žozepu Boreliu) diskutuos dėl Kinijos keliamų iššūkių.

Taip pat kartu su Ukrainos ir Sakartvelo užsienio reikalų ministrais bus vertinama  saugumo situacija Juodosios jūros regione.

Anot URM pranešimo, NATO užsienio reikalų ministrų susitikimo išvakarėse Lietuvos suburta 13 bendraminčių šalių grupė pristatė laišką generaliniam sekretoriui Jensui Stoltenbergui, kuriuo atkreipiamas dėmesys į NATO atvirų durų politikos tęstinumo ir aktualizavimo poreikį, siekiant įgyvendinti 2008 metais Bukarešto viršūnių susitikime prisiimtus įsipareigojimus dėl NATO plėtros.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

bor

nupenėto kuilio gulbės giesmė.

Post Scriptum

Komjaunuolis Lionia dalyvaus kepto parsiuko ant lauzo vaidmenyje. Natanai prisies kepto parsiuko, pilveliai paskaudes ir praeis.

Čiubaka

komunistų suvažiavimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS