L. Linkevičius: Europai reikia naujos migracijos strategijos | kl.lt

L. LINKEVIČIUS: EUROPAI REIKIA NAUJOS MIGRACIJOS STRATEGIJOS

  • 2

Europos Sąjunga (ES), siekdama užkirsti kelią naujoms su migrantais susijusioms tragedijoms, turi daugiau dėmesio skirti migraciją skatinančių konfliktų priežasčių šalinimui, teigia Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Europa privalo, tiesiog turi moralinę ir politinę pareigą veikti. Ne tiktai apsaugoti savo sienas, kas iki šiol buvo stengiamasi daryti, kas yra suprantama - migracijos srautai yra ir reikia juos valdyti, bet mes tikrai turime prisidėti ir prie šaknų visų tų konfliktų, prie priežasčių šalinimo. Jau dabar yra pavedimas Europos Komisijai, kad iki gegužės vidurio turėtume naują migracijos strategiją ir dėl to dar susirinks specialiai ministrai - tiek užsienio reikalų, tiek vidaus reikalų“, - LRT radijui sakė L.Linkevičius.

Naujausia tragedija įvyko naktį iš šeštadienio į sekmadienį, kai prie Libijos krantų apvirtus vienam žvejybiniam laivui, gabenusiam į Europą patekti norinčius migrantus, galėjo žūti iki 700 žmonių. Apie nelaimę buvo pranešta maždaug vidurnaktį. Manoma, kad laivas apvirto, kai priartėjus kitam prekybiniam laivui, migrantai susispietė vienoje savo laivo pusėje.

Italijos pakrantės apsauga nurodė, kad iki šiol turimais duomenimis, išsigelbėti iš apvirtusio laivo, kuris iš Libijos į Italiją gabeno šimtus migrantų, pavyko 28 žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rokis

Nezinau ko reikia Europai, o stai Lietuvai reikia kuo skubiau ivesti griezta imigrantu istatyma. Jokiu babaju, juoduku ar "emigruojanciu" ukrainieciu isileisti i Lietuva negalima. Jau yra politiku, kurie musu emigrantus nori pakeisti imigrantais is exsovietiniu teritoriju ir dar tolimesniu. Kas tiems saukliams sumokejo?! Jokiu imigrantu!

NU IR NU

NU IR SNUKIS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS