L. Linkevičius: Lietuva remia įsipareigojimus, siekiant užtikrinti žodžio laisvę | kl.lt

L. LINKEVIČIUS: LIETUVA REMIA ĮSIPAREIGOJIMUS, SIEKIANT UŽTIKRINTI ŽODŽIO LAISVĘ

  • 6

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Lietuva tvirtai remia tarptautinius įsipareigojimus, siekiant užtikrinti žodžio laisvę ir žurnalistų saugumą, bei dar kartą paragino Baltarusijos valdžią nutraukti represijas.

Jis pirmadienį dalyvavo nuotoliniame Žiniasklaidos laisvės koalicijos ministrų susitikime, kurį organizavo Botsvanos ir Kanados Užsienio reikalų ministerijos.

„Neramina tai, kad taikos metu žurnalistų žūsta daugiau, nei karo zonose“, – pasisakyme teigė L. Linkevičius.

„Mes smerkiame visus išpuolius, represijas ir smurtą prieš žurnalistus ir žiniasklaidos darbuotojus, kurie yra persekiojami, sulaikomi ar net žudomi ne tik ginkluotų konfliktų, bet ir taikos metu“, – sakė jis.

Neramina tai, kad taikos metu žurnalistų žūsta daugiau, nei karo zonose.

L. Linkevičius susitikime paminėjo, kad šiemet sukanka penkeri metai, kai Lietuvai pirmininkaujant Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai, buvo vieningai priimta rezoliucija dėl žurnalistų ir žiniasklaidos darbuotojų apsaugos ginkluotuose konfliktuose.

Pasak Lietuvos diplomatijos vadovo, šioje rezoliucijoje išreikštas susirūpinimas dėl žurnalistų saugumo yra aktualus ir šiandien.

L. Linkevičius dar kartą paragino Baltarusijos valdžios institucijas susilaikyti nuo jėgos naudojimo prieš taikius demonstrantus, taip pat žurnalistus ir žiniasklaidos darbuotojus, sustabdyti nepagrįstus sulaikymus ir įkalinimus, o teisėsaugos institucijų atstovus, atsakingus už žurnalistų pažeminimą, nedelsiant patraukti atsakomybėn.

Po susitikimo paskelbtas Žiniasklaidos laisvės koalicijos ministrų komunikatas.

Žiniasklaidos laisvės koalicija buvo įsteigta 2019 metų liepos mėnesį Londone. 

Steigimo iniciatorės – Jungtinės Karalystės ir Kanados Užsienio reikalų ministerijos. Lietuva per šios iniciatyvos prisijungė per koalicijos inauguracinį renginį Londone. Šiuo metu koaliciją sudaro 38 valstybės.

GALERIJA

  • L. Linkevičius: Lietuva remia įsipareigojimus, siekiant užtikrinti žodžio laisvę
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

pastebėjimas

Toks paleckis pabandė viešai suabejoti politinės - biurokratinės konjunktūros brukama "tiesa" , tai jau du metai be teismo pūdomas kalėjime.

Aha

,,remia".Bet neužtikrina savo šalyje.KOdėl buvo uždaryta Janutienės laida?O kodėl Diržius buvo tampomas ir jam buv liepta tylėti? O prie prezidentūros( esant Grybui-Komsorgo draugei)kur žmonės palapinėse protestavo kad prezidentė jų nepriima kaip buvo pasielgta?Kaip visada sudmalys paršius

Tai kad

Lietuvoj nėra žodžio laisvės !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS