L. Linkevičius: neramina Turkijos suartėjimas su Rusija | kl.lt

L. LINKEVIČIUS: NERAMINA TURKIJOS SUARTĖJIMAS SU RUSIJA

Turkijoje, kurios santykiai su NATO sąjungininke Graikija pastaruoju metu paaštrėjo, yra daug neraminančių aspektų, tačiau strateginis dialogas su šia šalimi turi būti vykdomas, sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Anot jo, be įtampos su Graikija Viduržemio jūroje, neramina ir glaudus Ankaros suartėjimas su Rusija.

„Yra daug aspektų, kurie neramina. Ir kontekstas, susijęs su NATO, ginkluotės pirkimas iš Rusijos, suartėjimas su Rusija. Yra daug to, ko mes nenorėtume matyti“, – šeštadienį žurnalistams sakė L. Linkevičius.

„Kita vertus, Turkija yra NATO narė, ji yra priglaudusi 4 mln. pabėgėlių, kurių faktorius yra nepaprastai svarbus gal ne tiek Lietuvai tiesiogiai, bet visai Europai“, – pabrėžė jis.

Yra daug aspektų, kurie neramina. Ir kontekstas, susijęs su NATO, ginkluotės pirkimas iš Rusijos, suartėjimas su Rusija. Yra daug to, ko mes nenorėtume matyti.

Anot ministro, Lietuva Turkijos klausimu laikosi panašios nuomonės, kaip Vokietija – strateginis dialogas su Ankara vykti privalo.

„Esame panašios nuomonės kaip Vokietija, kad be abejo, turime aiškiai pasakyti, kas yra negerai, bet strateginis dialogas su Turkija turi vykti ir vykti taip, kad jis neblogintų situacijos, kad mes nepaskatintume, tarkime, dar radikalesniems veiksmams, kas kartais atsitinka regione “, – teigė L. Linkevičius.

Pasak ministro, sankcijos, kuriomis Turkijai šią savaitę pagrasino aukščiausi ES diplomatai, šiuo metu yra vertinamos kaip galimybė, jeigu situacija nesikeis.

Nesantaiką tarp NATO narių Turkijos ir Graikijos šį mėnesį atnaujino didelių dujų telkinių atradimas vandenyse aplink Kretą ir Kiprą.

Įtampa išaugo Turkijai rugpjūčio 10-ąją į ginčijamus vandenis pasiuntus karo laivų lydimą tyrimų laivą „Oruc Reis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Lietuvis

MANE NERAMINA L.LINKEVIČIAUS KIŠIMASIS Į KITŲ VALSTYBIŲ REIKALUS.

Emigrantas

Nu ar tu durnas linkeviciau ar tau kažkas liepia,teisingai esi amerikosu paklode,turi klausyti savo suteneris.nesikisk į kitu valstybinių reikalus.

rusai senai

su turkija sekmingai siuncia muslim teroristus i europa,rusai del sankciju jai ,o turkija del visos europos muslimatizacijos ir tai daro virs 50 metu ,o tokie ministeriukai ir kiti seimunai to nemato ir matyt nenori,nes atsiklaupe del skatiko pries jankius ir briuseliecius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS