L. Linkevičius paragino Baltarusijos valdžią susilaikyti nuo prievartos prieš žurnalistus | kl.lt

L. LINKEVIČIUS PARAGINO BALTARUSIJOS VALDŽIĄ SUSILAIKYTI NUO PRIEVARTOS PRIEŠ ŽURNALISTUS

  • 11

Laikinai einantis užsienio reikalų ministro pareigas Linas Linkevičius tarptautinei bendruomenei dar kartą priminė susirūpinimą žmogaus teisių padėtimi Baltarusijoje bei paragino Baltarusijos valdžios institucijas susilaikyti nuo bet kokios prievartos prieš žurnalistus ir žiniasklaidos darbuotojus, nutraukti savavališkus areštus ir sulaikymus bei veiksmingai ištirti žiniasklaidos laisvės pažeidimus.

„Saviraiškos laisvė ir nepriklausoma žiniasklaida yra kertiniai demokratijos akmenys, todėl mūsų pareiga yra užtikrinti saugią žiniasklaidos aplinką, žurnalistų saugumą ir atsakomybę už prieš juos įvykdytus nusikaltimus. Lietuva smerkia represijas ir smurtą prieš žurnalistus ir žiniasklaidos darbuotojus“, – pabrėžė L. Linkevičius trečiadienį Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) ir Nyderlandų užsienio reikalų ministerijos organizuotame nuotoliniame susitikime, skirtame žurnalistų saugumui.

L. Linkevičius taip pat atkreipė dėmesį į kai kurių šalių bandymus pasinaudoti precedento neturinčia pandemijos situacija ir nustatyti nepagrįstus laisvos ir nepriklausomos žiniasklaidos apribojimus bei paragino vyriausybes nuo šių žiniasklaidos laisvę ribojančių priemonių susilaikyti.

UNESCO ir Nyderlandų gruodžio 9–10 dienomis surengtoje Pasaulinės spaudos laisvės konferencijoje „Žurnalistika be baimės ar palankumo“ buvo patvirtintas politinis dokumentas – Hagos įsipareigojimai – kuriame pabrėžiama laisvos ir nepriklausomos spaudos bei atsakomybės už nusikaltimus prieš žurnalistus svarba.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

ALGIS

Lineli tavo balsas į dangų neina , bet kaip sakydavo ''leninas negali nekalbėti'' .

Siučvineknil

JAU SUSILAIKĖ,tik tiek ir tereikėjo.Kur buvai anksčiau laikinas pasakoriau?Valio tris kart....

ANTIVATNIKE

SENIAI KUMEČIO VYŽAS NUMETEI.TIKRIAUSIA,KAI JANKIO SUBINĘ PABUČIAVAI.FUI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS