L. Linkevičius skatina išlaikyti principingą poziciją Rusijos atžvilgiu | kl.lt

L. LINKEVIČIUS SKATINA IŠLAIKYTI PRINCIPINGĄ POZICIJĄ RUSIJOS ATŽVILGIU

  • 2

Santykiai su Rusija, saugumo situacija ir bendradarbiavimo stiprinimo galimybės aptartos Osle, Norvegijoje, spalio 29-30 dienomis vykusiame „Šiaurės ateities forume“.

Jame su Šiaurės ir Baltijos šalių bei Jungtinės Karalystės ministrais pirmininkais dalyvavo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Susitikimo dalyviai sutarė, kad iššūkių saugumo srityje nemažėja ir tai visų pirma susiję su agresyvia Rusijos laikysena bei priešiškais veiksmais.

„Vienybė ir principinga pozicija - tokia turėtų būti mūsų strategija Rusijos atžvilgiu“, - pažymėjo L. Linkevičius.

Pasak ministro, koordinuotais ES ir NATO veiksmais būtina toliau stiprinti tiek regiono, tiek visos Europos saugumą.

„Čia svarbu pažymėti Jungtinės Karalystės vaidmenį, kuris neabejotinai išliks itin reikšmingas, nepaisant „Brexit“, - teigė ministras.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, Šiaurės ir Baltijos šalių aštuntuko (NB8) bei Jungtinės Karalystės bendradarbiavimo formato premjerų susitikimai rengiami nuo 2011 metų. Šių metų „Šiaurės ateitis forumo“ susitikimas sutapo su Norvegijoje rengiamų vienų didžiausių NATO pratybų „Trident Juncture“ pradžia.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

VYTAUTAS

KOMSORGAS,DĖL PINIGŲ TIEK PRIPYLĘS ŽIBALO ANT RUSIJOS,KURIAI UOLIAI DAUG METŲ TARNAVO,PRISIEKĖ,DABAR LABAI BIJO ,KAD TIE NE GRĮŽTU.JUK UŽ TOKIUS POELGIUS,PRIESAIKOS LAUŽYMUS,BAUDŽIAMA.

...

Linuk, kieno naudai realiai pluši?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS