L. Linkevičius su kolegomis Briuselyje aptars klimato diplomatijos klausimus | kl.lt

L. LINKEVIČIUS SU KOLEGOMIS BRIUSELYJE APTARS KLIMATO DIPLOMATIJOS KLAUSIMUS

  • 2

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Briuselyje su Europos Sąjungos kolegomis aptars Malio ir klimato diplomatijos klausimus, taip pat situaciją Artimuosiuose Rytuose.

Kaip pranešė ministerija, sparčiai prastėjant saugumo ir humanitarinei situacijai Malyje bei visame Sahelyje, ministrai tarsis dėl tolesnių Europos Sąjungos veiksmų šiame regione.

Šalių diplomatijos vadovai taip pat diskutuos, kaip koordinuoti ES ir partnerių veiksmus bei teikiamą paramą.

Malyje šiuo metu tarnauja ir 32 Lietuvos Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai, dalyvaujantys Jungtinių Tautų taikos palaikymo misijoje MINUSMA.

Be kita to, ministrai tarybos posėdyje kalbės ir apie klimato diplomatiją su trečiosiomis šalimis.

Pernai gruodį Europos Komisija patvirtino „Europos žaliąjį kursą“ – strategiją, kuria siekiama iki 2050 metų pereiti prie klimatui neutralaus ekonomikos modelio.

URM pranešime pabrėžiama, ambicinga ES klimato politika pasieks tikslą tik tuo atveju, jeigu pastangas suvienys visos pasaulio valstybės. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kai Linkevičius neturi ką veikt. Jis važinėja. Tegul laksto. Parleks su naujom iškeltom sąlygom.Mes patys viską žinom kai turim pinigų. Lieps krapštyti kišenės. Mums ubagams ant šito kanto yra sunku.

ALGIS

JAV PAREIŠKĖ ''KAIP KŪRENO ANGLIMIS , TAIP IR KŪRENS'' , RUSIJA PRIIMINĖJA ĮSTATYMUS KAIP PRISITAIKYTI PRIE KLIMATO KAITOS , KINIJA DIDŽIAUSIAS PASAULIO TERŠĖJAS , IR TAIP DARO DIDŽIAUSIOS PASAULIO VALSTYBĖS, O ČIA LIETUVĖLĖ , KURI TURI 0,037 PROCENTO PASAULIO GYVENTIJŲ , BANDO PAKEISTI PASAULINĮ KLIMATĄ -- AR N E P R A T R Y S I T E BRANGIEJI .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS