L. Linkevičius vyksta į JAV ir Lenkijos rengiamą konferenciją | kl.lt

L. LINKEVIČIUS VYKSTA Į JAV IR LENKIJOS RENGIAMĄ KONFERENCIJĄ

  • 5

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius trečiadienį pradeda dviejų dienų vizitą Varšuvoje, kur dalyvaus Jungtinių Valstijų ir Lenkijos rengiamoje konferencijoje apie Artimuosius Rytus.

Anot apžvalgininkų, šiuo renginiu JAV nori sustiprinti tarptautinį spaudimą Iranui ir sutvirtinti paramą Izraeliui.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija trumpame pranešime spaudai nurodė, kad „konferencijos darbotvarkėje numatyta aptarti Artimųjų Rytų regiono saugumo iššūkius – terorizmą, ekstremizmą, ginklavimąsi, humanitarines krizes, kibernetinio saugumo užtikrinimą, regiono konfliktus Sirijoje ir Jemene, taip pat Artimųjų Rytų taikos procesą“.

Konferenciją organizuoja JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) ir Lenkijos užsienio reikalų ministras Jacekas Czaputowiczius (Jacekas Čaputovičius). Joje taip pat turėtų dalyvauti JAV viceprezidentas Mike'as Pencas (Maikas Pensas) ir Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus).

ES užsienio politikos vadovė Federica Mogherini (Federca Mogerini) ir dauguma didžiųjų Europos šalių ministrų į renginį nusprendė nesiųsti.

Kritikai sako, kad Varšuvoje rengiama konferencija gali sustiprinti Lenkijos ir JAV aljansą, bet užtraukti Varšuvai diplomatinę izoliaciją Europos Sąjungoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ALAGIS

Atairado ''Artimūjų rytų'' ale specialistas , darantis įtaką pasaulinėje politikoje .

ane?

Šventas reikalas aplankyti Vašingtono obkomą, kas dar veiksmų instrukcijas išrašys?

ne koks

ir vel komsorgas drebs purvus ant rusu ir liaupsins dedes semo taikos balandzius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS