Dėl karantino griežtinimo – skubus laikinosios Vyriausybės posėdis | kl.lt

DĖL KARANTINO GRIEŽTINIMO – SKUBUS LAIKINOSIOS VYRIAUSYBĖS POSĖDIS

Vyriausybė pirmadienį renkasi į neeilinį posėdį dėl karantino griežtinimų.

„Po COVID-19 valdymo posėdžio planuojame pereiti į Vyriausybės posėdžio režimą, kad būtų patvirtinti sprendimai, kurie bus priimti COVID-19 komiteto posėdyje“, – BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga penktadienį informavo, kad griežtinti karantino ribojimus bei pratęsti jį iki metų pabaigos bus siūloma nuo šio trečiadienio.

Pasak ministro, bus svarstomi siūlymai parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose ir teritorijose šalia jų nustatyti didesnius prekybos ploto reikalavimus, įvesti visuotinį nuotolinį ugdymą, atsisakyti dalinio nuotolinio darbo, išskyrus kai kurias išimtis, drausti lankyti muziejus, galerijas ir organizuoti ekskursijas. Ministras taip pat žadėjo sprendimus dėl prievolės dėvėti kaukes darbo vietose visą laiką, išskyrus, kai žmogus yra vienas.

Nedelsiant griežtinti karantino ribojimus sekmadienį paragino ir prezidentas Gitanas Nausėda, po susitikimo su sveikatos apsaugos srities ekspertais.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

nafania

Kai jau įsivaizdavo virusas apsigraibèt a ne? Dabar be pavasario jo nesustabdysi...

w

chamiskas mento ir verygos poelgis parodo ju zema lygi ir nepagarba prezidentui , kolchozaznikai ir tiek

Pieva

Vis dar gqsdina, kuria komisijas, didina baudas...Nors vienas ar viena galėtų normaliai, pagarbiai, suprantamai ir įtikinamai pakalbėti su mūsų žmonėmis. Vis dar tikiuosi ir laukiu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS