Laimėti vienmandatėje pavyko vieninteliam ministrui R. Sinkevičiui | kl.lt

LAIMĖTI VIENMANDATĖJE PAVYKO VIENINTELIAM MINISTRUI R. SINKEVIČIUI

  • 0

Vienuolika dabartinio Ministrų kabineto narių dėl Seimo nario mandato varžėsi vienmandatėse apygardose, tačiau laimėti pavyko vieninteliam susisiekimo ministrui socialdemokratui Rimantui Sinkevičiui.

Jis, surinkęs 58,54 proc. balsų, į naująjį parlamentą išrinktas Jonavos vienmandatėje apygardoje, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.

Daugiau sėkme pasigirti negali net tik nė vienas ministras, bet ir premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius. Jis pirmą kartą po penkių kadencijų neišrinktas Vilkaviškyje.

Ne visiems ministrams pavyko net patekti į antrąjį Seimo rinkimų turą. Be R.Sinkevičiaus, antrajame ture kovojo tik krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas ir žemės ūkio ministrė „darbietė“ Virginija Baltraitienė.

Tačiau V.Baltraitienei nepavyko trečią kartą Kėdainių vienmandatėje apygardoje laimėti parlamentarės mandato. Už ją balsavo 46,54 proc. rinkėjų, už jos konkurentą konservatorių Darių Kaminską – 48,44 proc. rinkėjų.

V.Baltraitienė Kėdainiuose laimėjo ir 2008-aisiais, ir 2012-aisiais. Šią apygardą ji perėmė iš buvusio Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho.

J.Olekas taip pat pralaimėjo rinkimus Sūduvos apygardoje, kur jis gavo 24,36 proc. rinkėjų balsus. 2012, 2000 ir 1996 metais jam yra pavykę laimėti parlamentaro mandatą šioje vienmandatėje apygardoje.

Kiti ministrai – teisingumo ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis, jo partijos kolegos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, finansų ministrė Rasa Budbergytė, kultūros ministras „darbietis“ Šarūnas Birutis, tai pačiai partijai priklausančios socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrės Algimanta Pabedinskienė ir Audronė Pitrėnienė, „tvarkietis“ aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas – nepateko į antrąjį rinkimų turą.

Nepaisant to, šeši kadenciją baigę ministrai ir premjeras dirbs naujajame parlamente. A.Butkevičius, R.Budbergytė, J.Bernatonis, L.Linkevičius, J.Olekas į Seimą pateko pagal Socialdemokratų partijos sąrašą.

Dabartinėje Vyriausybėje dirba 14 ministrų ir premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS