Laisvės frakcija ketina šaukti tarybos posėdį – apie koalicijos ateitį nediskutuos | kl.lt

LAISVĖS FRAKCIJA KETINA ŠAUKTI TARYBOS POSĖDĮ – APIE KOALICIJOS ATEITĮ NEDISKUTUOS

Laisvės partijos seniūnas ir parlamento vicepirmininkas Vytautas Mitalas teigia, kad Laisvės frakcija gruodžio mėnesį ketina sušaukti partijos tarybos posėdį, kuriame bus aptarti planai, kaip įgyvendinti rinkimų pažadus. V. Mitalas patikino, kad nebus diskutuojama apie tolesnę valdančiosios koalicijos ateitį, tačiau vicepirmininkas tikisi darnesnio pozicijos darbo.

„Gruodžio viduryje rengsime tarybos posėdį ir peržiūrėsime ne tiek santykius, o kaip mums visiems kartu, ypač Laisvės partijai, pavyktų įgyvendinti rinkimų pažadus per vienus valdžios metus. Tai su politine bendruomene mes rengsime tokią gana didelę diskusiją“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Mitalas.

V. Mitalas teigia, kad po nesėkmingo prioritetiniais laikomų, tačiau stringančių Laisvės partijos projektų įgyvendinimo – Partnerystės įstatymo ir mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimo pataisų – norėtųsi darnesnio valdančiosios daugumos darbo.

Būtų silpnos jėgos požiūris, jeigu taip viską mestumėme iki galo nepadarę to, ką žadame, ką planavome.

„Mano moralas iš Seime prieš dvi savaites vykusių balsavimų yra toks, kad valdančioji koalicija turėtų dirbti dar darniau ir efektyviau, kad kažko pavyktų pasiekti“, – sakė V. Mitalas, besitikįs didesnio palaikymo ir iš opozicijos.

„Santykis su opozicija nėra toks poliarizuotas, koks buvo iškart po rinkimų. Matyt, jis nėra grįstas pasitikėjimu ar kažkokiomis savo partijų vertybėmis. Žmonės keičia savo nuomones ir tie, kurie turi vieną ar kitą dalyką programoje įsirašę, už jį nebalsuoja. Belieka tik apgailestauti, bet reikia dirbti į priekį“, – sakė V. Mitalas. Anot jo, nors rinkimų pažadai stringa ir norėtųsi greitesnių rezultatų, planų palikti pozicijos Laisvės partija neturi.

„Būtų silpnos jėgos požiūris, jeigu taip viską mestumėme iki galo nepadarę to, ką žadame, ką planavome“, – pridūrė V. Mitalas.

ELTA primena, kad Seimas užkirto kelią siekiant įgyvendinti Laisvės partijos parengtus įstatymus: partnerystės įstatymą ir mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimo pataisas. Klausimai buvo atmesti ne tik opozicijos balsais, tačiau ir dalies valdančiųjų atstovų balsavimu.

Po nesėkmingo balsavimo dėl narkotikų dekriminalizavimo, pataisų projekto autorė Morgana Danielė užsiminė, kad Laisvės frakcija ketina diskutuoti apie koalicijos ateitį. Laisvės frakcijos narė nekonkretizavo, kas konkrečiai būtų sprendžiama, tačiau patikslino, kad diskusija bus apie darbo valdančiojoje daugumoje principus.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Kaunas

Niekada neatleis už paradą Laisvės alėjoje! Pirma reikia nusipelnyti savo valstybei, kad ja žygiuoti!

Žmogų

Karikatūros

Nieo tokio

į rinkimus Lietuva vėl neateis o laisvės partiją liberastus ir konservus išrinks jų nariai. /pasižiūrėkit kiek buvo iš viso balsuota pvz. už raskevičiu jo apygardoj/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS