Laisvės premija apdovanotus partizanus rusų kanalas išvadino vaikų žudikais | kl.lt

LAISVĖS PREMIJA APDOVANOTUS PARTIZANUS RUSŲ KANALAS IŠVADINO VAIKŲ ŽUDIKAIS

Seimo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Laurynas Kasčiūnas ir Audronius Ažubalis kreipėsi į Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininką Mantą Martišių dėl Rusijos televizijos kanale „Rossija 24“ melagingos ir neapykantą kurstančios informacijos paskelbimo apie Laisvės premija apdovanotus Lietuvos partizanus.

Seimo nariai savo rašte prašo įvertinti ir pritaikyti sankcijas šiam kanalui. „Prašome įvertinti minėtoje televizijos kanalo „Rossija 24“ žinių ir aktualijų laidoje rodytą reportažą apie Laisvės premijos įteikimą Lietuvos partizanams ir šiam televizijos kanalui pritaikyti įstatymuose numatytas poveikio priemones“, - sakė A. Ažubalis.

Kaip rašoma Seimo narių rašte, šių metų sausio 14 d. Rusijos televizijos kanalo „Rossija 24“ transliuotoje žinių ir aktualijų laidoje buvo parodytas reportažas apie sausio 13 d. Seimo iškilmingame posėdyje Laisvės premijos įteikimą Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio partizanų grupei.

Pasak parlamentarų, reportaže partizanai buvo išvadinti nusikaltėliais ir taikių gyventojų bei vaikų žudikais, buvo parodyta žinoma nuotrauka iš „Lietūkio“ garažo Kaune, taip pat nuotrauka, kurioje lietuvė aprauda 1941 m. sovietų teroro aukas, - visa tai buvo pateikta kaip Lietuvos partizanų aukos. Kreipimosi autoriai sako, kad buvo pateikta daug melagingos statistikos apie neva nuo partizanų nukentėjusių aukų skaičių.

Akivaizdu, jog buvo skelbiama melaginga informacija apie Lietuvos partizaninį pasipriešinimą, menkinami Lietuvos partizanai, kurstoma neapykanta jų atžvilgiu.

„Akivaizdu, jog buvo skelbiama melaginga informacija apie Lietuvos partizaninį pasipriešinimą, menkinami Lietuvos partizanai, kurstoma neapykanta jų atžvilgiu. Tai nėra pirmas atvejis, kada rusiški televizijos kanalai skleidžia tokio ir panašaus pobūdžio informaciją apie Lietuvą ar kitas Baltijos šalis. Vykdydama informacinį karą ir skleisdama priešišką propagandą, melagingas žinias, Rusija siekia kurstyti visuomenės įtampą ir Lietuvos žmonių nepasitikėjimą savo valstybe“, - teigė L. Kasčiūnas.

Sausio 13 d. minint Laisvės gynėjų dieną 2018 m. Laisvės premija įteikta Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio partizanų grupei - Jonui Abukauskui, Vytautui Balsiui, Jonui Čeponiui, Bronislovui Juospaičiui, Juozui Jakavoniui, Jonui Kadžioniui, Juozui Mociui.

Laisvės premija siekiama įvertinti asmenų ir organizacijų laimėjimus ir indėlį ginant žmogaus teises, plėtojant demokratiją, skatinant tarpvalstybinį bendradarbiavimą kovojant už Rytų ir Vidurio Europos tautų laisvą apsisprendimą ir suverenitetą.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

senuolė

Tikri banbitai ir nekitaip. ...

Atmintis gyva

Tikiu, kad buvo ir kovotojų už Lietuvos laisvę. Mano krašte tai banditai siautėjo, skriausdami, apiplėšdami ir žudydami beginklius vietinius žmones... Žinau tai!

Pastaba

Pirmas Baltijos kanalas per žinias lygiai tokius pat nuodus pylė ant mūsų apdovanotų partizanų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS