Lazdijų merė prisipažįsta: už kurą mokėjo 43 kortelėmis, žada grąžinti dalį pinigų | kl.lt

LAZDIJŲ MERĖ PRISIPAŽĮSTA: UŽ KURĄ MOKĖJO 43 KORTELĖMIS, ŽADA GRĄŽINTI DALĮ PINIGŲ

  • 25

Lazdijų merė Ausma Miškinienė trečiadienį pripažino, kad jos išlaidų ataskaitose pateikti duomenys rodo, jog už kurą per ketverius metus buvo mokėta 43 skirtingomis kortelėmis, ji žada iki metų pabaigos grąžinti per 4,4 tūkst. eurų.

Merė savo feisbuke pažymi, kad per ketverius metus prašė kompensuoti tik kuro išlaidas ir iš viso gavo 10 tūkst. 783 eurus kompensacijų – vidutiniškai 242 eurus per mėnesį.

„Ar mano ataskaitose viskas gerai? Ne, negerai. Skandalingoms antraštėms turinio tikrai yra – suskaičiavau, kad per 4 metus atsiskaityta 43 skirtingomis kortelėmis. (...) siekdama išvengti neteisingų interpretacijų ir vertinimų visą išlaidų sumą, kuri yra įtraukta į ataskaitas ir apmokėta banko kortelėmis iki metų pabaigos grąžinsiu į savivaldybės sąskaitą. Tai bus 4418,48 eurų“, – tvirtino savivaldybės vadovė.

Skandalingoms antraštėms turinio tikrai yra – suskaičiavau, kad per 4 metus atsiskaityta 43 skirtingomis kortelėmis.

Merės teigimu, „aiškiai matoma ydinga praktika tuo metu atrodė rutina, kuriai skirti laiko atrodė neverta, visada buvo svarbesnių darbų ir pareigų“. Kartu ji pabrėžia nesisavinusi šių lėšų, nes patirtos išlaidos buvo „tinkamos finansuoti ir jos neviršija numatytos didžiausios sumos“.

„Ar yra neatidumo klaidų ataskaitose ir pačioje sistemoje? Taip“, – tvirtino merė.

 

 

A. Miškinienė informaciją apie išlaidas paskelbė visuomenininkui Andriui Tapinui antradienį feisbuke nurodžius, kad jis iš merės gavo dokumentus, kuriuose pašalinti visi akcijos „Skaidrinam“ tyrimui reikalingi duomenys – paskutiniai kortelių numeriai ir degalinių darbuotojų pavardės.

Jis teigė dar kartą paraginęs pateikti necenzūruotus dokumentus.

A. Tapinui ėmus kelti klausimus dėl įvairių savivaldybių tarybos narių lėšų panaudojimo skaidrumo, teisėsauga pradėjo kelis tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso dalyje savivaldybių, kai kuriose savivaldybėse atliekami ir ikiteisminiai tyrimai dėl piktnaudžiavimo. Informacijai apie galbūt neskaidrias išmokas iškilus į viešumą, kai kurie politikai dalį lėšų nusprendė grąžinti į savivaldybių biudžetus.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Anonimas

Merei nusispjaut į paprastus žmones. Yra žmonių kad turi viena arba nei vienos kortelės ,o merė 43 tai ben turtinga o kai žmogus nueina pagalbos paprašyt,tai atsakymas būna nėra lėšų. Kažkaip ar jei negėda didžiuotis kad turi tiek kortelių, bet manau tokie žmonės geros jausmo neturi

O koks "šventosios"

tipo veidelis...

Blinda

O dabar uz valstybinio turto grobstyma jau nebesodina?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS