Lemtinga diena: Lietuva renka naują Seimą | kl.lt

LEMTINGA DIENA: LIETUVA RENKA NAUJĄ SEIMĄ

Lietuvoje sekmadienį koronaviruso pandemijos sąlygomis vyksta eiliniai Seimo rinkimai.

Balsavimas rinkimų apylinkėse prasideda 7 ir baigsis 20 valandą. Rinkėjai kviečiami ateiti balsuoti su veidą ir nosį dengiančiomis kaukėmis, atsinešti savo rašiklį, neturintiesiems apsaugos ir rašymo priemonės bus duodamos vietoje.

Seimo rinkimuose ketverių metų kadencijai renkamas 141 parlamentaras: 70 – pagal sąrašus ir 71 – vienmandatėse apygardose. Kandidatų sąrašus iškėlė 17 partijų, koalicijų nėra sudaryta.

Vyriausiosios rinkimų komisijos patvirtintuose rinkėjų sąrašuose yra 2 mln. 449 tūkst. 683 balso teisę turintys piliečiai.

Seimo rinkimuose iš anksto balsavo 243 tūkst. 520 arba 10,1 proc. rinkėjų.

Šiuose rinkimuose pirmą kartą sudaryta atskira apygarda užsienio lietuviams – Pasaulio lietuvių, atsižvelgus didelį skaičių užsienyje dalyvavusių rinkėjų per pastaruosius rinkimus.

Daugiamandatėje apygardoje mandatų gauna partijos, surinkusios ne mažiau kaip 5 proc. rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną. Jame vienmandatėse apygardose varžysis du daugiausiai balsų per pirmąjį turą surinkę kandidatai.

Naujasis Seimas į pirmą posėdį paprastai renkasi lapkričio viduryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vida

Sveiki, labai norėjau balsuoti, guliu didelėje ligoninėja, kiek ko klausinėjau kur reikės balsuoti ir neradau jokios informacinos, jug mes senyvo amžiaus žmonės dėl ligos sunkiai vaikštome, jokios informacijos.nepastebėjome ar sunku pasakyti kur reikės ir kada reikės balsuoti, paklausus budinčio.gavau.atsakymą "čia Lietuva ką nori tą daro" tai kur mes einame? Ir tikiu kad aš ne viena o daugiau nega pusė ligoninės, pagarbiai.

Anonimas

Rezimo surengta svente Lietuvos baudziauninkams su praplautom smegenim. Pridurkai, balsuokit kaip norit, bet burzujai rezimo nekeis. Juk taip smagu ir gera VOGTI ir NESEDETI kalejime.

Balsadeze

Zmones,nerinkit tu ,kurie Lietuva valde 30 metu,tai ka dabar turit ju 'darbo' rezultatas,jie pepakaltinami,o jus ju padaryti neigalus!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS