Lenkijos spaudoje įvykdyta informacinė ataka: taikiniu tapo G. Landsbergis | kl.lt

LENKIJOS SPAUDOJE ĮVYKDYTA INFORMACINĖ ATAKA: TAIKINIU TAPO G. LANDSBERGIS

Prieš Lietuvos–Lenkijos santykius penktadienį buvo įvykdyta informacinė ataka, viename iš lenkiškų portalų patalpinant melagingą žinutę, pranešė Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM).

Pasak URM, melagingo pranešimo, kuris trumpai buvo pasirodęs viename iš lenkiškų portalų, taikiniu tapo Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, Lenkijos politinė vadovybė bei JAV kariai.

Reaguodama į šį dezinformacinį išpuolį Lietuvos užsienio reikalų ministerija praneša bendradarbiaujanti su Lenkijos kolegomis.

URM taip pat atkreipia dėmesį į pastaruoju metu suintensyvėjusias informacines bei kibernetines-informacines atakas, kuriomis „siekiama pakenkti draugiškiems Lietuvos-Lenkijos santykiams ir kiršinti lietuvių ir lenkų tautas“.

Seimo kanceliarija penktadienio vakarą informavo, kad melaginga informacija buvo platinama pasinaudojus parlamentarės, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narės Aušrinės Noreikienės vardu, į jos pašto dėžutę ar kompiuterį įsilaužta nebuvo. 

„Seimo kanceliarija informuoja, kad į Seimo narės pašto dėžutę ar kompiuterį įsilaužta nebuvo. Informacinės atakos organizatoriai pasinaudojo Seimo narės vardu, neteisėtai nurodydami jos elektroninio pašto adresą, kaip šių laiškų siuntėją“, – teigia Seimo kanceliarijos komunikacijos atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

kaunas

Kavenskis --agresoriaus pilsudskio sekla?? Zmonems Lietuvoje vietos yra,,bet kitatauciams -dezinformatoriams geriau dingti su nesvariais snukiais ,,,,vis loja ir loja ,kaip caro laiku seno zydo "katarinka",,,,,,Lietuva -per amzius stovi savo vietoje ,,tai kas tie woldemorai kavenskiai ir kiti kirminai iLietuvos zemese?? jei jie ne kazkokios piktzoles-mazumos besidauginancios Sosnovskio kopustu lygiu??

ARVYDAS

Lenkija žino,kad lenkų bendruomenė Lietuvoje susiformavo okupacijos metu..Nėra tokios tautinės mažumos-yra Lenkija su 40 mlijonų gyventojų.

Kavenskui

pasaugok dantis,šiundra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS