L. Graužinienė tikisi, kad kitų metų biudžetą pavyks priimti ketvirtadienį | kl.lt

L. GRAUŽINIENĖ TIKISI, KAD KITŲ METŲ BIUDŽETĄ PAVYKS PRIIMTI KETVIRTADIENĮ

  • 1

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tikisi, kad ketvirtadienį Seime pavyks ištaisyti procedūrines klaidas ir galutinai priimti kitų metų biudžetą. Tačiau ji neatmeta galimybės, kad biudžetas gali būti nepriimtas ir jį reikėtų svarstyti iš naujo, o tai reiškia, kad jis būtų priimtas tik kitais metais.

„Aš tikiu, kad Seime užteks susiklausymo, atsakomybės, ir tas klausimas bus išspręstas ketvirtadienį. Tikiuosi, kad jį per valandą turėtume išspręsti“, - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė L.Graužinienė.

Jos teigimu, blogiausiu atveju, jeigu Seimas nutars, kad priimtas biudžetas negalioja, jis grįžtų į svarstymo stadiją.

„Tai reiškia, kad mes jau patenkame į kitus metus ir Lietuva iš pradžių gyvens pagal vieną dvyliktąją ir tada biudžetas bus praktiškai svarstomas iš naujo. Svarstymo stadijoje vėl atsiveria galimybė registruoti pataisas. Tokiu atveju mes užtruktume“, - sakė Seimo pirmininkė.

Kitų metų biudžeto įstatyme turi būti nurodyti šaltiniai, iš kur bus paimta papildomai maždaug 90 mln. litų kultūros darbuotojams, mokiniams ir žemdirbiams - dėl šių pinigų Seimas apsisprendė be Vyriausybės pritarimo, jo priėmimo stadijoje, finansų ministrui nepaprašius pertraukos projektui suredaguoti. Opozicija dėl pažeidimų kreipėsi į Etikos ir procedūrų komisiją, kuri yra neveiksni.

Seimas praėjusią savaitę nurodė Vyriausybei papildomai surasti beveik 90 mln. litų - daugiausia jų bus skirta kultūros darbuotojams, mokiniams ir žemdirbiams, o lėšų rasti mažinant valstybės valdymo išlaidas ir valstybės skolos aptarnavimą.

Opozicijos parlamentarai iš karto po balsavimo tikino, kad beveik 100 mln. litų išlaidos nėra konkrečiai perskirstytos ir apibrėžtos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SKAITYKITE LAISVĄ LAIKRAŠTĮ

Bravo teisėjui V.Paškevič, nepatikėjusiam šaltakraujiško bandito M.Žalimo parodymais Lietuvos teisėjai pamažu bunda iš letargo miego, ir bando rodyti, kad jie taip pat gali priimti savarankiškus sprendimus, nešališkai vertindami bylos įrodymus, ir nepaisydami prokuratūrą užvaldžiusios nusikalstamos struktūros. Tik taip galima vertinti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo Valerij Paškevič sprendimą išteisinti buvusį vyr. policijos komisarą V.Račkauską ir kitus aukštus policijos vadovus, kurie buvo kaltinti tuo, kad neva neužkirto kelio „D.Kedžio suplanuotoms žudynėms“. Kaltinimai policijos vadovams rėmėsi vieninteliu įrodymu – šaltakraujiško bandito Mindaugo Žalimo parodymais, kad jis neva buvo atėjęs į Policijos departamentą, ir ten viską išklojo apie D.Kedžio planus. B

SUSIJUSIOS NAUJIENOS