Lietuva, Lenkija ir Ukraina ragina Baltarusijos valdžią nenaudoti jėgos | kl.lt

LIETUVA, LENKIJA IR UKRAINA RAGINA BALTARUSIJOS VALDŽIĄ NENAUDOTI JĖGOS

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos užsienio reikalų ministrai pirmadienio vakarą paskelbė bendrą pareiškimą, ragindami Baltarusijos valdžią nenaudoti jėgos ir paleisti sulaikytus protestuotojus.

„Kaip Liublino trikampio valstybių užsienio reikalų ministrai, esame labai susirūpinę dėl padėties Baltarusijoje eskalavimo po prezidento rinkimų ir raginame valdžią nenaudoti jėgos ir paleisti visus vakar sulaikytus asmenis“, – skelbiama pareiškime.

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos ministrai pabrėžė žmogaus teisių svarbą ir kartu pasiūlė tarpininkavimą siekiant dialogo.

„Pagarba pagrindinėms laisvėms ir žmogaus teisėms, įskaitant demokratiją ir įstatymų viršenybę, yra labai svarbi tolesnei nepriklausomos ir suverenios Baltarusijos, kurią mes visiškai palaikome, plėtrai“, – nurodo ministrai.

„Esame įsitikinę, kad tik dialogo keliu esamą situaciją galima išspręsti Baltarusijos žmonių ir valstybės labui. Prireikus esame pasirengę suteikti bet kokią geranorišką pagalbą tarpininkaujant šiam dialogui“, – teigiama pareiškime.

Ministrai teigia, kad „Baltarusijos ir jos žmonių gerovė ir klestėjimas yra svarbūs visai Europai, o ypač mūsų regionui“.

„Visi esame suinteresuoti tęsti abipusiškai naudingą dialogą bei bendradarbiavimą, pagrįstą demokratinėmis vertybėmis ir orientuotą į sąlygų bendrai ir stabiliai ateičiai kūrimą“, – rašoma pareiškime.

Baltarusijos prezidentui Aleksandrui Lukašenkai lojali centrinė rinkimų komisija pirmadienį paskelbė, kad jis triuškinama pergale buvo perrinktas dar vienai kadencijai. Opozicija teigia, kad rezultatai buvo suklastoti, Baltarusijoje prasidėjo protesto akcijos, kurias griežtai slopina milicija, per neramumus sužeista dešimtys žmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

G.G.G.

Lietuva-veidmainė ragina nenaudoti jėgos????????? „Tą dieną Kubiliaus režimo atsiųsti būriai sušaudė demonstraciją, daug žmonių buvo sužeista ir tik laimingo atsitiktinumo dėka nebuvo aukų, nes kai kurie sužeidimai buvo sunkūs. Praktiškai nuo tų įvykių užsimezgė įvairūs neigiami procesai: represijos, žmonių skurdinimas, - minėjimą pradėjo Giedrius Grabauskas, SLF Kauno skyriaus pirmininkas ir kelių visuomeninių organizacijų dalyvis. - Ta proga padėsime vainiką, kuris yra skirtas pagerbti aukoms, žmonėms, kuriems buvo sužalota sveikata, kurie buvo tampomi (po teismus – red.). Tokių žmonių buvo kelios dešimtys“. „2009 m. sausio 16 d., - tai juoda diena Lietuvos naujausių laikų istorijoje, - toliau kalbėjo G. Grabauskas. - Tą dieną prie Seimo susirinko tūkstančiai žmonių, prieš kuriuos buvo panaudota grubi jėga. Visi žinome, kad jeigu yra panaudojamos dujos, vadinamieji bananai, tai dar yra normos ribos, bet kai lekia kulkos, tai jau grėsmė žmonių gyvybėms.

Jetau jetau

prixvatizacijos nebus..Kokia negerovė laukiantiems pesliams

Raginu

visus peredastus uzdauzyti bananais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS