Lietuva ragina Rusiją paleisti kitus nelaisvėje laikomus ukrainiečius | kl.lt

LIETUVA RAGINA RUSIJĄ PALEISTI KITUS NELAISVĖJE LAIKOMUS UKRAINIEČIUS

Kijevui ir Maskvai apsikeitus kaliniais, Lietuva paragino Rusiją paleisti kitus neteisėtai nelaisvėje laikomus Ukrainos piliečius.

„Raginame Rusiją besąlygiškai išlaisvinti kitus Rusijos Federacijos teritorijoje neteisėtai laikomus Ukrainos piliečius“, – rašoma sekmadienį paskelbtame Užsienio reikalų ministerijos (URM) pareiškime.

Ukraina ir Rusija šeštadienį viena kitai grąžino po 35 kalinius.

Lietuvos URM pasveikino „neteisėtai Rusijos sulaikytų ir įkalintų Ukrainos piliečių grįžimą namo“.

„Džiaugiamės kartu su sugrįžusiųjų šeimomis ir linkime jiems kuo greičiau atgauti jėgas“, – teigiama pranešime.

Tarp Ukrainai grąžintų kalinių yra 24 jūrininkai, pernai sulaikyti netoli Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio Kerčės sąsiauryje.

Užsienio reikalų ministerija pažymėjo, kad šių metų gegužę priimta Tarptautinio jūrų teisės tribunolo nutartis, įpareigojusi Rusiją nedelsiant paleisti ukrainiečių jūrininkus, liko neįgyvendinta jiems tapus mainų dalimi.

Ministerija taip pat pareiškė besitikinti, kad įvykęs apsikeitimas kaliniais nepakenks 2014 metais virš Rytų Ukrainos įvykusios Malaizijos avialinijų lėktuvo katastrofos tyrimui, kaltininkų nustatymui ir patraukimui baudžiamojon atsakomybėn.

Ukraina ir Rusija apsikeitė kaliniais

Scanpix nuotr.

Per apsikeitimą Ukraina į Rusiją išsiuntė savo šalies pilietį Volodymyrą Cemachą, laikomą itin svarbiu liudytoju MH17 orlaivio numušimo byloje.

Įtariama, kad V. Cemachas vadovavo Rusijos remiamų separatistų oro erdvės gynybos pajėgoms Snižnės vietovėje, kur įvyko minėtas incidentas.

Tarptautinei šio incidento tyrėjų grupei vadovaujantys olandai taip pat pasipiktino V. Cemacho paleidimu.

MH17 laineris, prieš penkerius metus skridęs iš from Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, buvo numuštas Rusijoje pagaminta raketa. Per šį incidentą žuvo visi 298 laineriu skridę žmonės.

GALERIJA

  • Lietuva ragina Rusiją paleisti kitus nelaisvėje laikomus ukrainiečius
  • Lietuva ragina Rusiją paleisti kitus nelaisvėje laikomus ukrainiečius
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Jonas

Storuliuimaziau lot reiketu

ANDRIUS

Kaip visada Praleido proga Patyleti.Kurkit gerove saviems o ne godokit apie niekinius kitus.Storuli vaziuok padeti Ukrainai.Lietuvoje jau prisidirbai.

ALGIS

PASAKYKIT - KAS , KADA LIETUVOS RUPORAMS BUVO GERAI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS