Lietuva skyrė sankcijas Baltarusijos režimo atstovams: sąraše – 30 žmonių | kl.lt

LIETUVA SKYRĖ SANKCIJAS BALTARUSIJOS REŽIMO ATSTOVAMS: SĄRAŠE – 30 ŽMONIŲ

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė pirmadienį pasirašė įsakymą, kuriuo dėl Baltarusijos prezidento rinkimų falsifikavimo ir smurto prieš protestuotojus paskirtos sankcijos Minsko režimo atstovams.

Sąraše – 30 asmenų, tarp jų yra ir autoritarinis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka bei jam artimi asmenys.

„Migracijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos duomenis apie šiuos Baltarusijos asmenis pirmadienį įrašė į Užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, nacionalinį sąrašą“, – rašoma pirmadienį VRM išplatintame pranešime.

Sąraše – 30 asmenų, tarp jų yra ir autoritarinis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka bei jam artimi asmenys.

Čia pat pažymima, kad „minėto vidaus reikalų ministrės įsakymo galutinį sąrašo variantą Užsienio reikalų ministerija pateikė praėjusį ketvirtadienį“.

„Gavus papildomus teikimus, sąrašas gali būti pildomas“, – nurodo VRM.

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį teigė, kad šis sąrašas suderintas su Latvija ir Estija, tačiau tai yra tik „pradinė sąrašo versija“ ir jis bus pildomas ateityje.

Praėjusį trečiadienį Užsienio reikalų ministerija buvo pranešusi, kad Vidaus reikalų ministerijai į „juodąjį sąrašą“ yra pasiūliusi įtraukti 118 Baltarusijos pareigūnų.

Sankcijų sąrašą Užsienio reikalų ministerijos teikimu tvirtina Vidaus reikalų ministerija.

Patvirtintame sąraše esantiems Baltarusijos pareigūnams nuo šiol draudžiama atvykti į Lietuvą.

Pirmą kartą ribojamosios priemonės Baltarusijai buvo įvestos 2004 metais dėl keturių žmonių dingimo. 2011 metais Europos Sąjunga paskelbė papildomas sankcijas asmenims, kurie vykdė represijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

manau

Galima pagalvoti , kad Lietuvos "rėžimas" negintų savo teisių? Kuri valstybė leistų "taikias" demonstracijas su tikslu nuversti teisėtą valdžią? Absurdas, net nėra apie ką kalbėti.

nuvytusiai tulpei [atspejau?] nesigraudenk,tokiu yra dar po

..na,jei visi lietuviai mastytu ,kaip tas nusmurges tulpinis[[nedaryk ,gedos--tulpiniams!!]],,tai!!!visi butume sulinde I bunkerius;;; BET! --gydykis zmogau,,o gal tu visai ir ne zmogus--nuograuza?!

barsukams--hm,hm

O jums ,matomai ,labai gaila to bialorusijos kruvino pingvino??? Brudas ir yra brudas;;; Reikia buti ZMOGUMI ,nesvarbu ,kiek turtu esi prisipleses O tas bulbanosis tai jau ATGYVENA jis galvoja ,kad jo biedniokai internet neziuri,,,...ne! dieduk ,,ziuri,mato IR daro ishvadas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS