Lietuva su Irako Kurdistanu tariasi dėl glaudesnio bendradarbiavimo grąžinant migrantus | kl.lt

LIETUVA SU IRAKO KURDISTANU TARIASI DĖL GLAUDESNIO BENDRADARBIAVIMO GRĄŽINANT MIGRANTUS

  • 2

Lietuva su Irako Kurdistanu tariasi dėl glaudesnio bendradarbiavimo grąžinant neteisėtai Baltarusijos ir Lietuvos sieną kirtusius migrantus, antradienį pranešė Užsienio reikalų ministerija URM).

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis šį klausimą aptarė su už užsienio reikalus atsakingu Kurdistano regiono vyriausybės ministru Safeenu Dizayee (Safinu Dizajė).

„Ministrai pokalbio metu susitarė glaudžiau bendradarbiauti migracijos srityje, ypatingą dėmesį skiriant nelegaliai į Lietuvą patekusių Irako piliečių grąžinimui į Iraką“, – nurodoma pranešime.

Lietuva pastaruoju metu susiduria su išaugusia neteisėta migracija iš Baltarusijos. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali padėtis, taip pat priimtas sprendimas atvykėlius apgręžti.

Šiemet į Lietuvą per sieną su Baltarusija pateko per 4 tūkst. migrantų. Lietuvos pareigūnai išaugusius jų srautus vadina Minsko režimo hibridine agresija.

URM duomenimis, maždaug du trečdaliai migrantų yra irakiečiai, kurių daugumą sudaro kurdai. Irako Kurdistanas yra autonominis regionas šiaurinėje šalies dalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kurdai tai Irako pulinys ,,tai ,kaip europoje cigonai

Gal

Jei nenorite jų pas mus tai gal pasiūlyti nemokama skrydį kur nors... Belgija Nyderlandai... Pigiau apseis mums. Arba net atgal namo su premija ir pasižadėjimu niekad negrįžti (lyg taip Anglijoje taip daro)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS