Lietuva tapo Europos civilinio krizių valdymo kompetencijos centro steigiančiąja nare | kl.lt

LIETUVA TAPO EUROPOS CIVILINIO KRIZIŲ VALDYMO KOMPETENCIJOS CENTRO STEIGIANČIĄJA NARE

Berlyne vykusiame Europos civilinio krizių valdymo kompetencijos centro steigiamajame susirinkime Lietuvos ambasadorius Vokietijoje Darius Jonas Semaška pasirašė jo įstatus. Lietuva kartu su kitų 13 Europos Sąjungos (ES) narių tapo viena iš centro steigėjų.

Numatoma, kad centras kaups, analizuos ir valdys informaciją apie civilinę Bendrąją saugumo ir gynybos politiką (BSGP), užsiims mokymų bei procedūrų standartizavimu, domėsis ES civilinių misijų veiklos ir mandatų įgyvendinimu.

Įsteigtasis centras - tai Vokietijos indėlis į civilinės BSGP stiprinimą, įgyvendinant 2018 metų lapkričio mėnesio ES valstybių narių ir ES institucijų susitarimą dėl civilinės BSGP stiprinimo strateginių gairių, pajėgumų vystymo bei konkrečių veiksmų, siekiant įgyvendinti šiuos įsipareigojimus iki 2023 metų.

Kartu su Lietuva prie centro prisijungė Airija, Danija, Estija, Graikija, Kipras, Lenkija, Nyderlandai, Portugalija, Prancūzija, Slovakija, Suomija, Švedija, Vokietija. Narystė centre atvira ES ir NATO šalims.

Centro veiklą planuojama pradėti 2020 metų rugsėjį, pilną pajėgumą centras turėtų pasiekti 2021 metais, praneša Užsienio reikalų ministerija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS