Lietuvoje lankysis Armėnijos ministras pirmininkas | kl.lt

LIETUVOJE LANKYSIS ARMĖNIJOS MINISTRAS PIRMININKAS

  • 3

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė Vyriausybės rūmuose pirmadienį priims Armėnijos Respublikos ministrą pirmininką Nikolą Pašinianą, kuris lankysis Lietuvoje su oficialiu vizitu, ir jo vadovaujamą delegaciją.

Susitikime, kaip skelbia Vyriausybės spaudos tarnyba, ketinama aptarti Lietuvos ir Armėnijos dvišalių santykių perspektyvas, Europos Sąjungos ir Armėnijos bendradarbiavimą, pasirengimą 2021 m. gruodžio 15 d. Briuselyje vyksiančiam Rytų partnerystės viršūnių susitikimui, regionines aktualijas.

Daug dėmesio ketinama skirti bendradarbiavimo sveikatos srityje stiprinimui. Lietuva jau yra suteikusi Armėnijai humanitarinę paramą kovoje su COVID-19 epidemija – būtinas medicinos apsaugos priemones ir PGR testus, nusiuntusi medikų misiją pasidalyti gerąja patirtimi, donavusi 27 500 „Vaxzevria“ („Astra Zeneca“) vakcinų. Vyriausybės rugsėjo 29 d. nutarimu nuspręsta Armėnijai padovanoti dar 50 000 kompanijos „Moderna“ gaminamos vakcinos „Spikevax“ dozių.

Po premjerų susitikimo numatoma pasirašyti Lietuvos ir Armėnijos sveikatos apsaugos ministerijų bendradarbiavimo susitarimą ir surengti bendrą spaudos konferenciją.

Tą pačią dieną I. Šimonytė ir N. Pašinianas dalyvaus Armėnijos nepriklausomybės dienai ir Lietuvos ir Armėnijos diplomatinių santykių trisdešimtmečio paminėjimui skirtame koncerte Kauno filharmonijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

NEPANIKUOKITE....

Ką JAV ambasada Lietuvoje pasako, tą mūsų pavyzdingi šuneliai ir vykdo. "Padėjo"Amerikai Ukrainoje padaryti "tvarką". Bandė Baltarusijoje padaryti perversmą - nepavyko...Tuščias reikalas bus ir su Armėnija. Eilinį kartą Lietuva bus durniaus vietoje.

>

Ar buhalterei stogas nuvaziavo !?Ka tik ,"tas ministras", "Belarusijos paligone", "zapadavo",kaip puls Lietuva ... !?

manevrai?

gal paaiskins ka Armenijos kariuomene daro prie Lietuvos sienos?O batka sake kad gina riusky mir nuo litovcu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS