Lietuvoje lankysis Sakartvelo prezidentė S. Zurabišvili | kl.lt

LIETUVOJE LANKYSIS SAKARTVELO PREZIDENTĖ S. ZURABIŠVILI

  • 2

Lietuvoje kitą savaitę lankysis Sakartvelo prezidentė Salome Zurabišvili, pirmadienį pranešė Vytauto Didžiojo universitetas (VDU).

Pasak universiteto, Sakartvelo prezidentė balandžio 4 dieną susitiks su universiteto studentais ir kauniečiais bei dalyvaus diskusijoje.

Lietuvos prezidentūra BNS informavo, jog S. Zurabišvili vizito programą pateiks savaitės pabaigoje.

Pasak universiteto, diskusijoje bus kalbama apie diplomatijos meną ir reikšmę, S. Zurabišvili darbo praktiką Prancūzijoje, pabėgėlių praeities įtaką karjerai, diplomatinius ir politinius veiksmus žlugus Sovietų Sąjungai bei Rusijos agresijos prieš Sakartvelą laikotarpiu.

2018 metais pirmąja į Sakartvelo prezidento postą išrinkta moterimi tapusi S. Zurabišvili yra buvusi prancūzų diplomatė, turinti daugiau nei penkiasdešimties metų patirties diplomatijos srityje. Ji gimė Prancūzijoje, pabėgėlių iš Sakartvelo šeimoje.

Taip pat S. Zurabišvili pasidalins savo prezidentavimo laikotarpio diplomatiniais iššūkiais bei Sakartvelo ateities vizija ES ir NATO, informavo VDU.

Sakartvelo prezidentė atvirai pasisako už glaudesnius ryšius su Vakarais ir kritikuoja valdančiąją partiją, tačiau jos įgaliojimai yra riboti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

NAUSĖDA, LAVINKIS...

Pasaulis žino tik tokią valstybę, kai Gruzija arba Džordžija. Kiek tenka klausytis ir skaityti NIEKUR nesutikau Sakartvelo...Čia tik Lietuvoje drįsta keisti kitų valstybių pavadinimus. Lietuva tiesiog - pasaulio viešpačiai...ne žemiau. O iš tikrųjų - valdžios bepročių valstybė.

Laisvę Saakašviliui!

Jūs prorusiški gruzinų tautos išgamos!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS