Lietuvoje viešės Vokietijos gynybos ministrė, europarlamentarai, JAV kongresmenai | kl.lt

LIETUVOJE VIEŠĖS VOKIETIJOS GYNYBOS MINISTRĖ, EUROPARLAMENTARAI, JAV KONGRESMENAI

  • 0

Tvyrant įtampai dėl galimos Rusijos invazijos į Ukrainą, Lietuvoje artimiausiomis dienomis viešės Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht (Kristin Lambrecht), europarlamentarai, JAV kongresmenai.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas su Vokietijos kolege antradienį susitiks Jonavos rajone, Rukloje, kur tarnauja tarptautiniam NATO batalionui vadovaujantys vokiečių kariai.

Taip pat antradienį Rukloje krašto apsaugos viceministras Žilvinas Tomkus susitiks su Europos Parlamento (EP) Europos liaudies partijos frakcijos delegacija.

Ši delegacija taip pat lankys Lietuvoje dislokuotą NATO batalioną.

Trečiadienį Ž. Tomkus susitiks su JAV Kongreso nario Steve Cohen (Stivo Koeno) vadovaujama delegacija, ji lankysis Švenčionių rajone, Pabradėje.

Viceministras taip pat trečiadienį susitiks ir su EP Saugumo ir gynybos pakomitečio delegacija.

Visi šie vizitai vyks regione tvyrant įtampai dėl Rusijos sutelktų daugiau nei 100 tūkst. karių prie Ukrainos sienų. Vien apie 45 tūkst. Rusijos karių yra sutelkta Baltarusijoje, teigia Lietuvos pareigūnai.

Vakarai nuogąstauja, kad Maskva ruošiasi invazijai į Ukrainą, Kremlius tai neigia.

Vokietija praėjusią savaitę atsiuntė į Lietuvą papildomus 350 karių, 60 karių turėtų atsiųsti ir Norvegija. Didžioji Britanija į Lietuvą atsiuntė nedidelę grupę žvalgybos karių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS